fbpx

Materiale de propagandă pentru Referendumul din 6-7 octombrie, răspândite în școli publice

În școlile publice din România au început să fie răspândite, cu acordul conducerii, materiale de propagandă pentru Referendumul care are ca scop modificarea Constituției, prin redefinirea noțiunii de familie.

Mai mulți părinți ne-au sesizat această situație. Potrivit acestora, părinții sunt abordați de preoți, în mod direct, în incinta școlii, și sunt sfătuiți să se prezinte la referendumul care va avea loc în 6-7 octombrie.

Un astfel de caz s-a petrecut la Școala Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din Onești, Bacău.

 

”A venit preotul astăzi în școală și a intrat la mai multe ședințe cu părinții. Le-a spus ca nu e o acțiune politică, ci una de <bun-simț> și i-a îndemnat sa meargă la referendum și să voteze pentru familia tradițională. Apoi le-au dat părinților pliante și au plecat”, ne-a relatat un participant la ședință.

 

 

Reamintim că, potrivit legii, ”în incinta unităților de învățământ preuniversitar sunt interzise crearea și funcționarea oricăror formațiuni politice, desfășurarea activităților de propagandă politică și prozelitism religios”.

Referendumul, indiferent ce subiect ar avea, este un eveniment politic, iar conținutul pliantelor este, de fapt, material de campanie electorală.

În măsura în care mai aflați de incidente similare și le puteți proba cu fotografii sau înregistrări video, vă invităm să le semnalați la adresa [email protected]

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *