fbpx

Salata Cezar. Nicio legătură cu împăratul, dar a cucerit mai multă lume decât Imperiul Roman

Photo 70208075 © Alexpro9500 | Dreamstime.com

Salata Cezar poate fi găsită în meniuri de restaurante și în bucătării din întreaga lume. Raza ei de ”acoperire” a depășit cu mult granițele Italiei și chiar și pe cele ale Europei.

Deși mulți gurmanzi o asociază cu Împăratul Cezar, această salată nu are nici cea mai mică legătură cu fascinantul personaj din Roma Antică. Istoria ei este mult mai pașnică și începe într-o bucătărie de restaurant italian din Mexic, în anul 1920.

Prietenii noștri de la Eisberg ne-au dezvăluit adevărata istorie a Salatei Cezar:

Acest fel de mâncare a fost creat în anii 1920 de cheful italian Caesar Cardini, care a emigrat în America. Povestea spune că, într-o zi aglomerată de 4 iulie, restaurantul lui Cardini din Tijuana, Mexic, a rămas fără multe dintre ingredientele de bază. Ca să facă față cererii clienților, Cardini a improvizat o salată folosind ingredientele rămase în bucătărie.

Ingrediente principale:

Salată verde – de obicei, folosind frunzele crocante ale salatei romaine.

Crutoane – pâine prăjită și tăiată în cuburi mici.
Pecorino sau Parmezan ras – oferă o textură și un gust delicios.
Dressing Caesar – o combinație de ouă, ulei de măsline, anșoa, usturoi, muștar, sos Worcestershire, lămâie, sare și piper.

Preparare:

Dressing-ul este adesea sufletul salatei Cezar. Se combină gălbenușurile de ou, anșoa, usturoiul, sucul de lămâie, muștarul și sosul worcestershire într-un bol, amestecându-se energic. Se adaugă treptat uleiul de măsline, până când dressing-ul devine cremos. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Salata verde este ruptă în bucăți potrivite și așezată într-un bol mare.

Crutoanele sunt preparate prin prăjirea pâinii în unt sau ulei de măsline până devine crocantă și auriu.

Salata verde este amestecată cu dressing, asigurându-se că fiecare frunză este bine acoperită.

Se adaugă crutoanele și se presară generos cu brânză rasă deasupra.

Se servește imediat pentru a menține crutoanele crocante și salata proaspătă.


Există mai multe variante și reinterpretări ale salatei Cezar, fiecare cu mici modificări sau adăugiri pentru a aduce un gust nou și interesant. Iată câteva dintre variantele populare ale salatei Cezar:

  1. Salata Cezar clasică: Aceasta este versiunea originală a salatei Cezar, compusă din frunze de salată romaine, crutoane de pâine prăjită, parmezan ras, dressing Caesar și, opțional, file de anșoa.
  2. Salata Cezar cu piept de pui: Această variantă adaugă bucăți de piept de pui la salata Cezar pentru a o transforma într-un fel de mâncare mai consistent și sățios.
  3. Salata Cezar cu creveți: În această variantă, creveții sunt adăugați la salata Cezar pentru a oferi o notă de prospețime și fructe de mare.
  4. Salata Cezar vegetariană: Această variantă exclude ingredientele de origine animală, cum ar fi ouăle și anșoa, și folosește alternative vegetariene pentru a crea o salată Cezar delicioasă și potrivită pentru vegetarieni.
  5. Salata Cezar cu avocado: Adăugarea feliilor de avocado la salata Cezar aduce o textură cremoasă și o aromă bogată, completând perfect celelalte ingrediente.

Acestea sunt doar câteva exemple de variante ale salatei Cezar, iar fiecare variantă aduce o notă distinctă și personalizată acestei salate clasice. Poți experimenta cu diverse ingrediente și combinații pentru a crea propria ta variantă preferată a salatei Cezar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.