fbpx

Bătaie în loc de educație la un centru educativ. Primele măsuri anunțate de ministrul Justiției

Doi polițiști de la un centru educativ din Buziaș, județul Timiș, au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce trântesc la pământ un tânăr și îl bat, inclusiv cu piciorul, iar un altul este împins într-un gard și lovit. Imaginile au fost publicate pe Facebook de Alina Gorghiu, ministrul Justiției, care anunță că a depus denunţ penal, a demis conducerea centrului unde a avut loc incidentul și a trimis Corpul de control la Buziaş.

În imaginile publicate de Alina Gorghiu pe Facebook se poate observa cum un tânăr este trântit la pământ de unul dintre poliţişti și lovit inclusiv cu piciorul, în timp ce un alt poliţist îl ţine, apoi primul poliţist îl împinge pe un alt tânăr într-un gard şi îl loveşte.

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deţinuţii din Centrul educativ Buziaş – minori şi tineri – sunt bătuţi cu bestialitate de poliţişti. Revoltător şi inadmisibil cum înţeleg unii angajaţi din acest centru să îşi exercite atribuţiil. Primele măsuri deja luate: am înaintat denunţul penal; tot azi, am demis de urgenţă conducerea unităţii; am solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi poliţişti care apar în filmare cu custodiaţii; am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaş. Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgenţă cursuri de specializare pentru personal, dar şi şedinţe de consiliere pentru minori. Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înţelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate. Oameni cu acest tip de reacţii comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepţie! Zero toleranţă”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ministrul Justiției mai spune că „aceşti minori trebuie ghidaţi prin educaţie şi comunicare eficientă spre ieşirea definitivă din sfera infracţională, să îşi formeze competenţe care să îi ajute, la punerea în libertate, să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.