fbpx

Bacău: O directoare de școală a refuzat să invite copiii de etnie maghiară la festivitățile de 1 Decembrie. A fost demisă

Photo 100131636 © Ruletkka | Dreamstime.com

Directoarea unei școli din Bacău a refuzat să cheme la festivitățile de 1 Decembrie copiii de etnie maghiară, relatează Ziarul de Bacău. Conform sursei citate, ea le-a adresat și injurii pe grupul de WhatsApp al școlii.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială din comuna Pârjol. Pe 28 noiembrie 2022, la festivitatea de Ziua Națională a României, nu au fost invitați și elevii de la Școala Pustiana, arondată instituției menționate anterior, în majoritate de naționalitate maghiară. Decizia a fost luată de directoarea școlii, Corina Ioniță, care a explicat că nu suportă „ungurii”.

Discuția pe grupul de WhatsApp al școlii arată modul în care gândește și se exprimă o directoare de școală. Ea a susținut că nu vrea să îi cheme pe copii la festivitate, și a spus și de ce: „Sunt unguri. Sărbătoresc pe 14 martie. Crucea mamii lor!”

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a fost sesizat în acest caz de alte cadre didactice. În urma anchetei, directoarea a confirmat afirmațiile și a fost demisă. „Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă”, a declarat pentru Ziarul de Bacău prof. Anca Egarmin, inspectoarea școlară generală.

copiii de etnie maghiară

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.