fbpx

Rusia: Procuratura Generală cere ca Meta să fie declarată organizație extremistă, pentru a bloca Instagram și WhatsApp

Procuratura Generală din Rusia cere ca Meta să fie recunoscută ca organizație extremistă în țară, cu scopul blocării Instagram și Whatsapp, anunță Biziday, care citează agenția națională rusă Tass.

În țara condusă de Vladimir Putin, platforma Facebook a fost deja interzisă.

Potrivit agenției de presă TASS, care citează biroul de presă al Parchetului General. “În conformitate cu legea federală care privește contracararea activităților extremiste, Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere în instanță pentru a recunoaște Meta ca organizație extremistă și pentru a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse”.

Decizia Moscovei vine în urma unui anunț al companiei Meta care, conform Reuters, a transmis că va permite utilizatorilor platformelor de socializare deținute, Facebook și Instagram, din unele țări să publice mesaje cu conținut violent și inadecvat împotriva Rusiei și a soldaților țării, în contextul invaziei asupra Ucrainei.

Presa din Rusia mai relatează și că autoritatea de supraveghere Roskomnadzor a restricționat deja accesul la Instagram, pentru că, pe platformă “sunt distribuite materiale informative care conțin apeluri de a comite acte violente împotriva cetățenilor Federației Ruse, inclusiv a personalului militar, și sunt postate sistematic informații care conțin solicitări de participare a cetățenilor de pe teritoriul Federației Ruse la revolte în masă însoțite de violență”. 

Anterior, Roskomnadzor a raportat despre implicarea Facebook în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, ale drepturilor și libertăților cetățenilor Federației Ruse, care garantează, printre altele, libertatea presei.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.