fbpx

Avenor College: Andrei Mitoiu, elevul admis la Harvard, după cea mai strictă selecție din istoria universității americane

Andrei Mitoiu, elev în clasa a 12-a la Avenor College din București, a fost admis la Universitatea Harvard, după cel mai riguros proces de selecție din istoria prestigioasei instituții din învățământ, anunță școala privată, într-un comunicat de presă.

Doar 3,19% dintre cei 61.220 de aplicanți din acest an au primit scrisori de acceptare la Universitatea Harvard, iar Andrei este unul dintre ei, alături de alți 3 elevi români. Andrei a pregătit, timp de 5 luni, aplicații pentru universități din întreaga lume și a mai fost admis la NYU Abu Dhabi și la Drexel University. Tânărul își dorește însă să ajungă la Harvard, unde a fost admis la specializarea Film and Visual Studies.

Andrei a fost întotdeauna pasionat de Film Production și Computer Science, iar în aplicația pentru admiterea la cea mai prestigioasă universitate din lume a inclus și filmele pe care le-a realizat în timpul liceului și pe care le-a postat și pe canalul său de Youtube.

Cred că atuurile mele cele mai mari au fost pasiunea și perseverența. Proiectele în care m-am implicat de-a lungul anilor, filmele pe care le-am făcut – fie din entuziasmul de a ecraniza o poveste personală, o emoție sau doar o temă pentru școală – internshipurile, acțiunile de voluntariat în care m-am implicat, piesele de teatru în care am jucat sau recitalurile de pian și chitară la care am participat au fost făcute pentru că mi-a făcut plăcere, pentru că m-au reprezentat și m-au ajutat să mă exprim. Primele filme le-am făcut doar pentru mine și pentru membrii familiei mele – care la început au fost, de altfel, și singurii spectatori. 

Ulterior, am reușit să învăț și să evoluez, iar filmele pe care le-am făcut în liceu au reprezentat portofoliul meu pentru admiterea la facultate. Deși pare greu de crezut, aceste filme scurte – alături de celelalte rezultate academice și de portofoliul de activități – mi-au dat șansa să obțin un loc la Harvard. A contat enorm și ajutorul pe care l-am primit din partea consultanților Yourway Advisors. Este o susținere de care ai nevoie pentru a reuși sa treci cu succes peste partea tehnică și administrativă pe care o implica procesul de admitere la o universitate din străinătate. Chiar dacă am primit scrisoarea de confirmare a admiterii, încă mi se pare că visez cu ochii deschiși! ”, spune Andrei Mitoiu.

Dincolo de performanțele academice, Andrei s-a implicat constant, de-a lungul timpului, în activitățile și evenimentele școlii, a făcut parte din cluburile Avenor și a luat parte la acțiunile caritabile desfășurate de școală.

„Andrei este un elev strălucit și întreaga comunitate Avenor este mândră de această performanță academică. Rezultatul remarcabil pe care l-a obținut Andrei nu este însă o întâmplare, ci se bazează pe consecvența cu care Andrei și-a urmat pasiunile, pe munca zilnică de ani de zile (care l-a dus către excelență), pe toate oportunitățile oferite de școală sau găsite de el singur, pe care le-a fructificat în portofoliul personal. Andrei este dovada vie că valorile profund umane pe care le trăiește în mod autentic, cultivarea caracterului, a omeniei, seriozitatea, responsabilitatea, munca pentru sine, dar și pentru ceilalți sunt, de fapt, ingredientele care duc la succes.”, declară Diana Segărceanu, Director executiv și co-fondator Avenor College.

Universitatea Harvard este în top 3 la nivel mondial potrivit QS World University Rankings 2021, fiind cotată pe primul loc în ceea ce priveşte reputaţia în rândul angajatorilor.

Întreaga poveste a lui Andrei este disponibilă pe blogul Avenor. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.