fbpx

Artista Dolly Parton a donat un milion de dolari pentru cercetările legate de vaccinul anti-COVID

Artista Dolly Parton a făcut o donație de un milion de dolari pentru cercetarea vaccinului împotriva coronavirusului, dezvăluie The Guardian. Parton a sprijinit dezvoltarea vaccinului Moderna, care arată o protecție de 95% împotriva virusului.

În aprilie, ea a donat 800.000 de lire sterline pentru cercetări, după ce prietenul ei, dr. Naji Abumrad, de la Institutul Vanderbilt pentru Infecție, Imunologie și Inflamare de la Universitatea Vanderbilt din Tennessee, i-a spus că oamenii de știință fac „unele progrese interesante” în căutarea unui remediu pentru virus. . Abumrad și Parton s-au împrietenit în 2014 după ce cântăreața a fost implicată într-un accident de mașină și a fost tratată la Vanderbilt.

Donația pictogramei de muzică country, în vârstă de 74 de ani, a susținut, de asemenea, studiul plasmei convalescente la Vanderbilt, precum și dezvoltarea mai multor lucrări de cercetare referitoare la virus.

Dolly Parton este o artistă cunoscută în întreaga lume. Autoare a unor piese legendare, precum ”Jolene” sau ”I Will Always Love You”, ea și-a câștigat faima și a păstrat-o decenii întregi.

Mai puțin cunoscută este, însă, contribuția lui Dolly Parton la reducerea abandonului școlar și la promovarea lecturii. Sursa acestei preocupări este una extrem de personală: tatăl artistei nu a avut acces la studii și nu știa să citească.

”Buddy Program”- proiectul care a redus abandonul școlar de la 34% la 6%

Programul a fost lansat în 1991 ca un efort de a reduce rata abandonului abandonului în regiunea Sevier, locul natal al lui Dolly Parton. La începutul anilor 1990, a existat o problemă cu abandonul școlar în școlile din Sevier. Aproximativ 34% dintre elevi abandonau școala
Cercetările efectuate de The Dollywood Foundation au identificat clasele a șaptea și a opta ca fiind cei doi ani cheie când copiii luau decizii conștiente cu privire la terminarea școlii. Fundația Dollywood a început să exploreze modalități de rezolvare a acestei probleme. După câteva luni de discuții, Dolly a propus programul Buddy.
În 1991, elevii clasei a șaptea și a opta au fost invitați la o adunare specială, la Dolly Parton Celebrity Theatre din Dollywood.
Dolly le-a spus elevilor, în acea zi, că vrea ca fiecare dintre ei să aleagă un amic și dacă nu au un amic, va găsi unul pentru ei. Ea a continuat să facă un anunț cu totul special: s-a oferit să acorde personal câte 500 de dolari fiecăruia dintre elevii din clasele a șaptea și a opta dacă au absolvit liceul. Cu toate acestea, a existat o cerință suplimentară: amicul fiecărui student trebuie să reușească, la rândul său, să își termine studiile. Elevii au semnat un contract pentru a se angaja să facă tot ce au putut pentru a se asigura că și amicul fiecăruia dintre ei a absolvit.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.