fbpx

Vaslui: Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean, în comisia de protecție copii și învățământ

Un fost condamnat pentru trafic de minore a fost învestit luni, 9 noiembrie, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, anunță ziarul Adevărul.

Proaspătul consilier judeţean Cristian Turcu este şi consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian. El reprezintă ALDE.

În 2010, Cristian Turcu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care ulterior le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. Considerând condamnarea „o greşeală a tinereţii”, Cristian Turcu a intrat în politică, fiind unul dintre membrii din prima linie ai ALDE. În urma rezultatelor alegerilor din 27 septembrie, celor de la ALDE le-au revenit două posturi de consilier judeţean. Iniţial, acestea au fost ocupate de Dan Marian şi Dan Liviu Cain. Ulterior, Dan Marian a fost ales vicepreşedinte al CJ Vaslui, astfel că un post de consilier judeţean, alocat ALDE, a rămas liber.

Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a CJ Vaslui, Cristian Turcu a depus jurământul în calitate de consilier judeţean. Ca ironie a sorţii, fostul traficant de minore va face parte şi din comisiile de specialitate ale CJ Vaslui, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport. Pe lângă mandatul de consilier judeţean, Turcu activează şi ca funcţionar în cadrul CJ Vaslui, fiind consilierul personal al vicepreşedintelui CJ Vaslui, Dan Marian.

Ieri, în cadrul şedinţei ordinare a CJ , Cristian Turcu a depus jurământul în calitate de consilier judeţean. Ca ironie a sorţii, fostul traficant de minore va face parte şi din comisiile de specialitate ale CJ , una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport. Pe lângă mandatul de consilier judeţean, Turcu activează şi ca funcţionar în cadrul CJ , fiind consilierul personal al vicepreşedintelui CJ , Dan Marian.