fbpx

Antrenorul lotului de matematică: Spre 100%, toți olimpicii vor să plece din România

Profesorul Flavian Georgescu, antrenorul lotului olimpic de matematică, a vorbit, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre fenomenul elevilor care doresc să performeze doar pentru a își continua studiile în afara țării.

„(Olimpicii-n.r.) să știți că au aceeași dorință – de a pleca din România. Nu prea cunosc olimpici – poate din diverse motive, dar nu dorința lor – care să spună vreau să rămân aici. Cam toată lumea, aș spune spre 100%, toți olimpicii doresc să plece din țară. 

Se întâmplă un fenomen care mie nu îmi place deloc, însă cu greu îl accept. Rezultatele de la olimpiadă reprezintă o cale de acces către străinătate, o bursă la o facultate de top. Și din păcate există elevi care doresc să performeze doar pentru acea bursă. Tocmai de aceea noi, începând cu clasele mici, încercăm să îi formăm și să le spunem că olimpiada trebuie să reprezinte consecința plăcerii pentru o anumită disciplină, nu trebuie să reprezinte ținta un obiectiv de atins în străinătate. Eu cred că fiecare dintre noi avem locul nostru pregătit. Oricât de mult te chinui să ajungi într-un anumit loc, dacă îți este să nu fii acolo, Dumnezeu are grijă de tine și știe să te pună în locul potrivit”, a spus profesorul Flavian Georgescu, citat de Republica.

Întrebat dacă olimpicii plecați din țară se mai întorc după terminarea studiilor urmate în străinătate, Flavian Georgescu a spus că cei ce se întorc sunt foarte puțini.

„Foarte puțini dintre olimpici se mai întorc. Foarte puțini, însă cei care se întorc pot să spun că sunt oameni realizați profesional. Aici aș vorbi și de partea sentimentală, pentru că matematicienii, antrenându-se constant pe zona de logică a minții, poate uită de partea asta emoțională atât de importantă. Pentru că un om este complet dacă pe lângă profesie e împlinit sufletește. Aici pot să vă dezvălui cât de mare este împlinirea mea pe acest plan. În fiecare zi sunt epuizat de zeci de ore de pregătire de matematică, dar niciodată displăcându-mi, poate doar obosit fiind, în momentul în care dimineața soția mea, copiii mei vin la mine, mă iau în brațe îmi spun te iubesc este cea mai mare baterie a mea pentru ziua respectivă. La fel și când mă intorc acasă. Evoluția mea și tot ce s-a întâmplat în ultimii ani pe cale profesională se datorează în mare parte familiei mele care mă susține”, a mărturisit profesorul de matematică.

Citește și:

EXCLUSIV ”Un elev olimpic la acest nivel trebuie să stea foarte bine emoțional”- interviu cu prof. Flavian Georgescu, antrenorul lotului de matematică din ICHB

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.