fbpx

Adrian Cozma (PNL): UDMR a vrut să închidă școli românești din Satu Mare

Adrian Cozma, liderul PNL Satu Mare, a declarat, la B1Tv, că UDMR a vrut să închidă o parte dintre școlile românești din reședința de județ, iar pe altele să le mute la periferia orașului.

UDMR controlează Consiliul Județean, Primăria și Consiliul Local din Satu Mare.

PNL Satu Mare a anunțat, azi, că rupe colaborarea cu UDMR.

„Eu nu voi gira toate provocările UDMR și noi n-o să acceptăm ca UDMR să-și șteargă pantofii de noi la Satu Mare, că nu-i normal. Au vrut să închidă școlile românești, din patru să facă două, și să mute școlile românești din centru la periferia municipiului. Nu voi fi de acord și am oprit și acest lucru”, a mai spus Cozma, la B1 TV.

”Din păcate, nu se poate cu UDMR și UDMR a dovedit cu această administrație ineficientă că are comandă din altă parte. Tot ce se întâmplă în județ, investiții în clădiri, monumente, cultură, ONG-uri sunt făcute cu scopul de a slăbi instituțiile statului român.

Alte motive pe care le-am enunțat sunt clare. Noi nu putem gira la Primăria Satu Mare să se organizeze concursuri unde se impune obligatoriu cunoașterea limbii maghiare, că așa vrea primarul UDMR.

Nu suntem de acord și PNL Satu Mare nu va gira niciodată vânzarea pe bucăți a municipiului Satu Mare. Cel mai recent exemplu e concesionarea către o societate – încă nu s-a făcut licitația, dar e clar pentru cine s-a făcut acest lucru – pe 50 de ani a 3.500 de mp din terenul muncipiului, unde un hotel deținut de guvernul maghiar dorește să construiască parcare subterană, cu tot felul de teritipuri că e de interes public etc”, a mai spus Cozma, la B1Tv.

1 comment

  1. Hristu Polina spune:

    Dacă UDMR este la guvernare și membrii acestei filiale realizează astfel de acțiuni, pe ale cui interese servesc domnii?
    Dacă acțiunile lor nu servesc intereselor naționale, înțelegând prin aceasta și interesele celorlalte minorități, pentru că acestea s-au delimitat întotdeauna de reprezentanții minorității maghiare, atunci din ce motiv UDMR mai este la guvernare?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.