fbpx

Adjunctul ISJ Suceava: Cel mai mare păcat al unui profesor este să aibă un copil foarte bun la clasă și să nu-i ofere tot ce este necesar pentru performanță

Photo 108953549 / Classroom © Monkey Business Images | Dreamstime.com

În cadrul ședinței cu toți directorii de școli din județ, prof. dr. Petru Crăciun, adjunctul ISJ Suceava, le-a recomandat acestora să încurajeze profesorii să apeleze la mijloace moderne în procesul de predare pentru a face lecțiile mai atractive pentru elevi, relatează Monitorul de Suceava.

”Așa cum am mai spus, cel mai mare păcat al unui profesor este să aibă un copil foarte bun la clasă și să nu-i ofere tot ce este necesar pentru a obține performanță. Cine știe? Poate ajunge în viitor să salveze comunitate din care vine”, a spus Crăciun.

„Unitățile școlare au fost modernizate, dispun de mijloace de învățare moderne pe care profesorii le pot utiliza, vorbim de videoproiectoare, laptopuri, table interactive. Vă rog, în calitatea dumneavoastră de directori, să mergeți în asistență la ore, să vorbiți cu fiecare profesor în parte, să le atrageți atenția acolo unde este cazul, să urmăriți progresul elevilor. (…) Cel mai important aspect e progresul fiecărui elev, iar acesta se poate realiza doar prin metode moderne, centrate pe elev, mulți profesori au participat la cursuri de formare în acest sens și vă rog ca aceste cursuri să nu fie doar niște diplome, profesorii să pună în practică aceste cunoștințe. Faceți asistență la ore, o să urmăresc acest aspect”, a subliniat adjunctul ISJ, conform sursei citate.

2 comments

  1. alina spune:

    Dle inspector, nu știți cât de ocupați sunt directorii cu hartigaria ce nu se mai termina?! Dvs. aveți impresia că un profesor nu-și face datoria, nu sprijină un elev dotat? Ei, bine, aflați că cea mai mare satisfacție că profesor este să ți se pună intrebari de către elevi. Asta înseamnă că au ascultat și sunt interesați.

  2. Nealcosu spune:

    Asta e important pt copii!? Performanta!? Titlul olimpic! Educatia, cunoasterea, cultura, pt fiecare copil, nu! Restul pot traii in saraccie, cu speranta ca, UNUL, cel mai destept ii va salva pe toti! Da, recunosc, scoala romaneasca si interesul superioral copulului! Si ce mandru-i ib poza profu cu olimpicu lui! Dar restul copiilor!?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.