fbpx

Rezultatele la simularea de Evaluare Națională nu vor fi afișate. Vor fi comunicate individual

Photo 26272062 © Alexander Raths | Dreamstime.com

Rezultatele la simularea de Evaluare Națională nu vor fi afișate pe platforma Ministerului Educației și nici la avizierul școlilor, au declarat pentru Educație Privată surse din Ministerul Educației.

 

În schimb, acestea vor fi comunicate individual elevilor, conform surselor citate. Acestea au precizat că, începând de vineri, 23 februarie, școlile vor putea să transmită notele obținute de elevii care au susținut simularea.

 

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.
Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.

Peste 12.000 de cadre didactice au avut statutul de profesori evaluatori la simulările de Evaluare Național, a anunțat Ligia Deca, ministra Educației. Ei au participat, astfel, la primele simulări la care lucrările au fost evaluate digitalizat la nivel național.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.