fbpx

Reforma Bacalaureatului sau eliminarea lui? Consultare anunțată de CNE

Photo 115332353 © Jittawit Tachakanjanapong | Dreamstime.com

Consiliul Național al Elevilor organizează o consultare online în care invită părțile interesate din Educație să aleagă întte reforma Bacalaureatului sau eliminarea examenului.

Demersul CNE vine după ce Asociația Elevilor din Constanța a cerut public eliminarea examenului de bacalaureat, în forma sa actuală.

Ce spune CNE:

Având în vedere discuțiile provocate în spațiul public legate de „desființarea” examenului de bacalaureat, Consiliul Național al Elevilor invită comunitatea educațională să se exprime în cadrul unei consultări.

Examenul de Bacalaureat este un pilon esențial în parcursul educațional, fiind un indicator al pregătirii pentru studiile superioare și integrarea în societate. Astfel, este necesar ca acesta să fie aliniat cu standardele educaționale contemporane și să servească intereselor elevilor.

Vă îndemnăm să vă împărtășiți gândurile și ideile prin completarea chestionarului nostru pe link-ul acesta

 

Pe 13 martie, Asociația Elevilor din Constanța a solicitat desființarea examenului de Bacalaureat, în forma sa actuală.

AEC critică modul în care elevii sunt evaluați după 12 ani în învățământ și afirmă că sistemul de învățământ liceal trebuie regândit.

Într-un comunicat ulterior, Consiliul Național al Elevilor afirmă că Bacalaureatul este un instrument esențial penteu selecție și verificarea cunoștințelor.

Organizația susține că eliminarea Bacalaureatului nu este o soluție „optimă și fezabilă” în acest moment.

Reforma bacalaureatului

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.