fbpx

Videoclip controversat. Scurt-metrajul #FărăApărare, criticat aspru: ”Este o palmă dată tuturor părinților”

USLIP IAȘI, organizația sindicală a cadrelor din învățământul preuniversitar ieșean, a făcut public, în aceste weekend, scurt-metrajul #FărăApărare, în care prezintă povestea cadrelor didactice care sunt victime ale violenței părinților. În film, personajul principal, profesoara interpretată de actrița Medeea Marinescu, este ținta agresiunilor unei mame cu influență și a fiicei acesteia, o elevă impertinentă. Mesajul central al videoclipului este că angajații din învățământ au nevoie de o protecție mai bună în fața agresivității părinților.

Reacțiile față de film nu au întârziat să apară. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învațămant Preuniversitar critică producția respectivă, într-o postare pe Facebook.

” Din păcate, acest film demolează cam tot ce s-a construit în ultima perioadă. Este o palmă dată tuturor părinţilor care-şi trimit copiii la şcoală şi care sunt învăţaţi să-şi respecte colegii şi profesorii şi, de asemenea, nouă, celor de la FNAP, care suntem parteneri, cel puţin aşa ne place să credem, cu sindicatele profesorilor. Filmul şi-ar fi atins scopul real dacă prezenta bullying-ul în ansamblu, nu particularizat”, afirmă Cristache.

Jurnalista Florinela Iosip, specializată în domeniul Educației, observă, la rândul său, că scurt-metrajul are probleme:

”Haideți să nu fim ipocriți și să vedem dacă nu cumva agresivitatea manifestată de elevi este influențată inclusiv de unii dintre profesori. 14,4% din profesori consideră că bătaia femeii este uneori justificată, iar 31,6% cred același lucru despre bătaia copiilor, potrivit unei cercetări publicată anul trecut. Mai mult, un studiu Salvați Copiii făcut în urmă cu câțiva ani arată că 7% din elevi sunt bătuți de profesori. 
În februarie am scris despre o profesoară din Capitală care își jignește constant elevele (dovedit cu înregistrare audio și mărturii de la mai mulți elevi, chiar și de la director). Ea, ca alți profesori agresivi, rămân bine-merci în sistem. După ce articolul a fost publicat, nu profesoara a fost cea care a resimțit teama și sancțiunile, ci elevii. Ei au fost amenințați că vor primi 1 la purtare pentru că au îndrăznit să reclame un comportament abuziv”, afirmă jurnalista.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.