fbpx

VeDem Just reacționează față de cazul elevului musulman discriminat în tabără: ”Este revoltător!”

Organizația VeDem Just a reacționat față de cazul elevului discriminat în tabără, pe motiv că este musulman și a cerut ca organizatorii să îi respecte restricțiile alimentare. VeDem Just consideră revoltător comportamentul profesorului Bogdan Pătruț, relatat de mama copilului.

Organizația îi oferă elevului o tabără gratuită de educație juridică.

Comunicatul VeDem Just:

Asociaţia VeDem Just regretă situaţia relatată presei de către mama unui copil care, într-o tabără de elevi din Bacău, a fost discriminat pe motiv de religie (musulmană).
Modul de organizare a taberei cu privire la masa pentru copiii musulmani a fost defectuos, iar modul de adresare copilului din partea lui Bogdan Petruţ, profesor supraveghetor, este revoltător.
VeDem Just anunţă că va sprijini familia afectată în demersurile către instituţiile competente, inclusiv către instanţă. Copiii trebuie să se bucure în tabere, iar drepturile lor trebuie respectate de oricine!
Preşedinte VeDem Just, Lucian Checheriţă
VeDem Just anunţă că invită băiatul aflat în această situaţie să participe, gratuit, la tabără „Summer Legal Education” organizată la Cosineşti, în luna august, pentru adolescenţi.
CONTEXT

Adnana Mutlu, mama unui elev de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, a trimis către Educație Privată relatarea modului în care fiul său a fost tratat în tabără, motivul fiind acela că este musulman.

Mama elevului spune că fiul său nu a primit mâncarea adecvată restricțiilor impuse de religia sa, cu toate că fusese asigurată de organizatori că acest lucru se va întâmpla. Mai mult, elevul a fost trimis să mănânce la un restaurant aflat la 10 km distanță de tabără și tratat cu agresivitate de profesorul de informatică Bogdan Pătruț, care i-ar fi calificat restricțiile culinare drept ”mofturi”.

Ariana Mutlu spune că va depune o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru felul în care a fost tratat fiul său.

Educație Privată l-a contactat pe profesorul Bogdan Pătruț, pentru a-i cere punctul de vedere în legătură cu cele întâmplate. Acesta a declarat că nu dorește să comenteze cazul, cel puțin pentru moment.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.