fbpx

BREAKING Franța introduce vaccinarea obligatorie pentru toți cei care intră în contact cu persoane vulnerabile

French President Emmanuel Macron is seen on a TV screen as he speaks during a televised address to the nation from the temporary Grand Palais in Paris on July 12, 2021. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)

Autoritățile din Franța au anunțat, astăzi, că vor introduce vaccinarea obligatorie anti-Covid pentru toți cei care intră în contact cu persoane vulnerabile.

Decizia Franței a fost anunțată de președintele Emmanuel Macron, într-un discurs televizat.

„Cu siguranță va trebui să ne punem problema vaccinării obligatorii pentru întreaga populație”, a mai spus președintele, citat de Le Figaro. ”Dar aleg să am încredere și fac apel la toți francezii să se vaccineze cât mai curând posibil. 9 milioane de doze vă așteaptă. Vaccinarea este singura modalitate de a te proteja și de a-i proteja pe ceilalți”, a afirmat președintele francez.

„Țara noastră se confruntă cu o ascensiune puternică a epidemiei care afectează toate teritoriile”, indică Emmanuel Macron explicând că „apariția variantei Delta duce la o creștere a contaminărilor în lume”.
„Dacă nu acționăm astăzi, numărul cazurilor va continua să crească brusc, iar spitalizările vor crește din august”, a adăugat președintele.

„Avem un atu principal: vaccinul”, insistă el. „Ne protejează solid împotriva variantei Delta și previne 95% din formele severe”, a spus acesta. „Cu cât vom vaccina mai mult, cu atât vom lăsa mai puțin spațiu pentru răspândirea virusului, cu atât vom evita spitalizările. Este o nouă cursă de viteză care a început”, a adăugat Macron.

Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia pentru îngrijitorii de la căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private în contextul în care infecţiile în ţară continuă să crească, a anunţat luni premierul elen Kyriakos Mitsotakis, potrivit EFE şi Reuters, citate de AGERPRES.

Şeful guvernului de la Atena a subliniat că doar persoanele vaccinate pot beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii, într-un efort al autorităţilor de a obţine imunitatea de grup până în toamnă.

Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.

Mitsotakis a anunţat de asemenea noi restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, doar clienţii vaccinaţi vor avea acces în interior în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.