fbpx

Valiza inteligentă care încarcă bateria telefonului și selectorul smart pentru reciclare, printre vedetele competiției FirSTep 2020

Valiza inteligentă care îți încarcă telefonul mobil, selectorul smart pentru materiale reciclabile, mașina care se deplasează pe bază de magneți sau dispozitive utile pentru persoanele cu probleme de vedere, sunt doar câteva din cele aproximativ 300 de proiecte prezentate în cadrul competiției FirSTep 2020, organizată la acest sfârșit de săptămână de către Lumina Instituții de Învățământ. 

Cele mai multe proiecte au fost inspirate de viața de zi cu zi, de necesități sau de implicarea copiilor în construirea unui viitor bazat pe reducerea consumului de energie și pe reciclare. Mihai și Vlad, elevi în clasa a 8 a,  au dezvoltat un proiect Line Helper, inspirat de bunica lui Mihai, care are probleme de vedere și nu se poate deplasa singură.Line Helper o poate ajuta pe bunica lui Mihai să se deplaseze în viitor singură în casă și în exterior, chiar și când afară este semiîntuneric, dispozitivul urmând să o ghideze în direcția dorită.

Valiza care încarcă telefonul mobil este ideea unui elev de clasa a 9 a , care s– a gândit că trebuie să transforme în ceva energia pe care o produce valiza sa în momentul în care roțile sale se deplasează sute de metri pe stradă sau în aeroporturi. 

Competiția se bucură de mare  interes din partea elevilor , profesorilor și părinților, câștigătorii fiind recompensați cu locuri în cadrul Science Camp, organizată de Lumina Instituții de Învățământ.  

,,Consider că toți elevii participanți la această compeție sunt câștigători , pentru că proiectele lor sunt un început pentru schimbările care ne așteaptă în viitor și pentru care elevii se pregătesc încă de pe acum. Toți merită felicitați și încurajați să meargă mai departe pe drumul științei și al descoperirilor,, a declarat Fatih Goktas, directorul general Lumina Instituții de Învățământ.

Lumina Instituții de Învățământ este un complex educațional format din: două licee (Liceele Teoretice Internaționale de Informatică București și Constanța – cu învățământ liceal și gimnazial), două școli internaționale (The International School of Bucharest – cu învățământ  preșcolar, primar, gimnazial și liceal și The International School of Oradea), șase școli internaționale Spectrum în orașele: București, Constanța, lași, Cluj și Ploiești – cu învățământ preșcolar, primar și gimnazial.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.