fbpx

Firma producătoare, despre pâinea care apare cu prețul de 1300 de lei în SEAP: ”Au fost erori de tastare”

S.C. STANDARD MONDOPAN GROUP S.R.L, firma care, potrivit datelor încărcate în sistemul de achiziții publice, ar fi livrat pâine la valoarea de 1300 de lei/bucata către Grădinița Luminișul Pădurii din Pitești, a trimis către Educație Privată punctul său de vedere în legătură cu acest subiect.

Îl publicăm, integral:

     Referitor la articolul publicat pe site-ul dumneavoastră sub titlul ,, O grădiniță din Pitești apare în sistemul de achiziții cu pâine cumpărată la prețul de 1300 de lei/bucata„, vă transmitem următorul punct de vedere :

         Prețul real cu care societatea noastră comercializează pâinea albă feliată de 400 de grame este de 1,193 lei+T.V.A., așa cum reiese și din catalogul nostru de produse încărcat în S.E.A.P./S.I.C.A.P.

         Prețurile la care faceți referire reprezintă rezultatul unor erori de tastare ale operatorilor, care, cu ocazia introducerii datelor în platforma electronică S.E.A.P./S.I.C.A.P., au tastat punct în loc de virgulă.

         Valorile eronate astfel rezultate, la care faceți referire în cuprinsul articolului, nu s-au concretizat în niciun document financiar contabil și nu au fost NICIODATĂ achitate, pâinea respectivă fiind facturată ÎNTOTDEAUNA LA PREȚUL DE 1,19 LEI +T.V.A. către autoritatea contractantă, respectiv Grădinița cu program prelungit ,,Luminișul Pădurii.

         În susținerea celor expuse anterior, atașăm prezentului e-mail facturile emise de societatea noastră către Grădinița cu program prelungit ,,Luminișul Pădurii„, facturi care au fost înregistrate în evidența contabilă a societății și, pe cale de consecință incluse în raportările lunare care se depun la instituțiile statului potrivit legii.

         Precizăm faptul că în decursul fiecărei luni calendaristice produsele de livrează/se recepționează pe bază de aviz de însoțire a mărfii și la finalul lunii se emite factură fiscală pentru întreaga catitate livrată în decursul lunii respective. Fiecare factură  care se achită în luna următoare emiterii sale. Corectitudinea cantităților de pâine menționate în aceste facturi se poate verifica prin însumarea cantitatilor de pâine ce se regăsesc în S.E.A.P./S.I.C.A.P. la cumpărările directe inițiate de Grădinița cu program prelungit ,,Luminișul Pădurii” în cursul lunii respective.

         Vă transmitem, de asemenea, extrasele de cont emise de Trezoreria Pitești (prin care instituțiile bugetare efectuează în mod obligatoriu toate plățile), din cuprinsul cărora reies sumele achitate lunar de grădinița menționată mai sus către SC Standard Mondopan Group SRL, sume care nu depășesc 2 000 lei.Din vizualizarea cuantumului acestor sume reiese faptul că pâinea a fost facturată la prețul de 1,19+TVA, precum și faptul că sumele eronate care se regăsesc în  S.E.A.P./S.I.C.A.P.  nu au fost niciodată achitate.

         Facem precizarea că, după descoperirea erorilor, am făcut o solicitare către S.E.A.P./S.I.C.A.P. prin care am cerut corectarea acestora. 

         Vă mulțumim pentru obiectivitate, rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice alte clarificări, vă asigurăm de întreaga noastră considerație și ne cerem scuze pentru situația creată !      

Cu stimă, / Best Regards,
Elena Apostol,
Administrator
Extras cont februarie Extrase cont

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.