fbpx

Care au fost argumentele pentru concedierea învățătoarei din Dâmbovița, care a refuzat să predea online

Învățătoarea din Dâmbovița care a refuzat să predea online, caz despre care Educație Privată a relatat, în premieră, vineri, a fost concediată în baza mai multor argumente aduse de școala unde fusese angajată.

Inspectorul șef al ISJ Dâmbovița, Sorin Ion, a relatat, pentru Educație Privată, au fost acestea: 

”Contractul de muncă al doamnei învățătoare a fost desfăcut de școala care a angajat-o, în urma cercetării disciplinare. Doamna are vârstă de pensionare din 2018 dar a refuzat să iasă la pensie, motivând decizia printr-o decizie a CCR. 

De pe 11 martie, când s-au suspendat cursurile la clasa ei, a făcut pentru copii exact nimic.
A venit la inspectorat și a zis că după Paște a fost pe la școală, dar era închis. Nu înțelegea că n-a făcut nimic, că a abandonat copiii. Directoarea școlii le-a trimis elevilor fișe prin Whats’App, în acea perioadă. Din martie până în iunie, de la învățătoare nu au primit niciun semn. Situațiile școlare ake elevilor le-a încheiat directoarea, pe semnătura ei.
Școala s-a oferit să o sprijine, inclusiv varianta să vină la școală să facă lecțiile online de acolo. La Inspectorat, am organizat cursuri de formare pentru profesori, pe bază de voluntariat al profesorilor de informatică. Au venit peste 400 de cadre didactive, Doamna învățătoare nu a participat la absolut niciunul. 
Acum pe copii i-a preluat o altă învățătoare”, a declarat șeful ISJ.
În afară de învățătoarea respectivă, Educație Privată a relatat, vineri, că și un profesor de liceu din Vrancea a fost sancționat prin reducerea salariului din același motiv: refuzul de a preda online.Începând de astăzi, toate școlile din România vor funcționa în scenariu roșu, adică orele se vor desfășura exclusiv online. Decizia a fost luată din cauza situației epidemiologice la nivel național. Ordinul de ministru prin care toate școlile au trecut în regim online a fost publicat în Monitorul Oficial.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.