fbpx

Universitatea Notre Dame își oprește cursurile după 8 zile. 146 de studenți, găsiți infectați cu SARS-Cov-2

Foto: NBC News

După 8 zile de la începutul semestrului , Universitatea americană Notre Dame a decis să oprească cursurile în persoană, deoarece 146 de studenți au fost depistați ca infectați cu noul coronavirus, anunță NBC News.

Universitatea Notre Dame, situată în statul Indiana, a suspendat cursurile în persoană marți, la opt zile după începerea semestrului de toamnă și după ce 146 de studenți și un membru al personalului au fost testați pozitiv pentru coronavirus, au declarat oficiali instituției de învățământ.
Suspendarea de două săptămâni, care este în vigoare de miercuri pentru cei 12.000 de studenți, a venit la o zi după ce Universitatea din Carolina de Nord-Chapel Hill a făcut un anunț similar și, în timp ce marți, Universitatea de Stat din Michigan a decis ca studenții să rămână acasă pentru restul toamnei.
„Virusul este un dușman formidabil”, a spus președintele Universității Notre Dame, părintele John Jenkins, într-un comunicat de presă. „ Săptămâna trecută, virusul a câștigat”, a adăugat oficialul.
Începând cu 3 august, 927 de persoane au fost testate pentru virus și 147 au obținut rezultate pozitive, a spus școala. Cei mai mulți dintre acești studenți erau vârstnici care trăiau în afara campusului, care au contractat boala la adunările în care nu au fost respectate regulile de distanțare socială și măștile nu au fost purtate, a spus școala, citând o analiză de urmărire a contactului. Niciunul dintre elevi nu a fost spitalizat, iar universitatea a anunțat că va implementa învățarea la distanță timp de două săptămâni.
În Michigan, universitatea nu și-a început încă semestrul de toamnă și le-a transmis brusc studenților să rămână departe de campus. Într-o scrisoare de marți către studenți, președintele Universității, Samuel Stanley Jr., a explicat această decizie prin „starea actuală a epidemiei din țara noastră – în special ceea ce vedem la alte instituții, în timp ce își populează comunitățile din campus.”