fbpx

Școala de gramatică anunță cursuri de exprimare corectă pentru adulți. Încasările, donate pentru copiii defavorizați

Școala de gramatică anunță că va organiza cursuri de exprimare corectă pentru adulți, iar încasările vor fi donate pentru achiziționarea de echipamente electronice destinate copiilor defavorizați.

Comunicatul dat publicității de Școala de gramatică:

Doriți să faceți un bine, învățând să vă exprimați mai bine? Nimic mai simplu! Școala de gramatică își continuă misiunea de implicare socială și organizează un curs online de exprimare corectă pentru adulți, pe 4 și pe 5 septembrie, cu scopul de a asigura laptopurile și tabletele necesare elevilor din medii vulnerabile, aflați în ciclul gimnazial al Școlii nr. 1 din Curcani, Călărași.

Timp de două zile: vineri, 4 septembrie, 17:00-19:00 și sâmbătă, 5 septembrie, 10:00-18:00, echipa noastră va susține un curs interactiv, cu următoarea tematică:

Oana Despa:

– Introducerea conceptelor de – audiență, target, canale, influencers, mediu, feedback. Ce este o poveste?;
– Unde găsești povestea? Ce transformă o narațiune într-o poveste de succes?;
– Puterea oralității; Empatia și emoția în comunicare.

Izabela Manolache:

– Calitățile generale și particulare ale stilului;
– Stilul personal în comunicarea scrisă și particularitățile stilului: proprietatea, claritatea, concizia, varietatea, eficiența, eufonia, naturalețea, expresivitatea, eleganța, originalitatea. Analiză asupra propriului stil;
– Comunicarea eficientă și corectă prin sms, e-mail, anunț în spațiul social media, cerere, raport etc. Aplicații.

Corina Popa:

– Noțiuni lingvistice de bază pentru o comunicare eficientă;
– Greșeli de exprimare care trebuie evitate;
– Utilizările virgulei.

Cum vă puteți înscrie la curs?
1. Completați formularul următor până pe data de 3 septembrie 2020: https://forms.gle/EpNzKdXswXox1uag7

2. Realizați plata cursului (200 de lei), sub formă de donație în contul indicat în formular.
3. Noi vă vom pune la dispoziție un link de acces la curs și ne vom vedea pe 4 și pe 5 septembrie!

Puteți afla mai multe despre școala și despre copiii pe care dorim să îi ajutăm, luând legătura cu doamna profosoară Valeria Neagu ([email protected]), căreia îi mulțumim pentru implicare și pentru că ne-a adus în atenție nevoile acestor elevi:

„Școala Gimnazială Nr. 1, Curcani este o școală din mediul rural, cu un efectiv destul de mare de elevi (268 de elevi la ciclul primar și 205 la ciclul gimnazial), majoritatea de etnie rromă. Din cauza condițiilor precare, părinții elevilor muncesc în străinătate sau la piață, iar copiii rămân în grija bunicilor sau a rudelor. Puține familii își permit să le achiziționeze tablete sau laptopuri, de aceea, în condițiile actuale, să facem educație on-line va fi foarte dificil. Chiar dacă sunt copii care muncesc alături de părinții lor, aceștia nu absentează, fiind chiar premianți. Alături de ei, participăm la diverse concursuri și olimpiade unde am obținut rezultate deosebite. Avem o echipă de oină, cu care participăm la olimpiade și concursuri, unde am obținut de fiecare dată locurile I și II. Din toamnă, vom fi printre școlile pilot, deoarece ne dorim o schimbare, iar aceasta trebuie să se întâmple de la firul ierbii. Școala Gimnazială Nr. 1, Curcani este școală coordonatoare într-un proiect ERASMUS+ (O școală pentru viitor), având parteneri din Grecia, Turcia, Bulgaria si Portugalia, ce are drept scop diminuarea analfabetismului funcțional și a abandonului școlar. Lipsa tehnologiei ne-ar îngreuna misiunea de a șlefui minți și suflete, de aceea avem nevoie de ajutor.”

Vă așteptăm alături de noi, să îi susținem în bucuria de a învăța!

gramatică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.