fbpx

Zilele Educației ERI, ediția I, o oportunitate de învățare colaborativă și inovare în Sibiu

Sibiu este gazda primei ediții a „Zilelor Educației ERI”, o serie de evenimente ce își propune să aducă în prim-plan cele mai bune practici din pedagogia finlandeză.

Fiecare zi este concepută ca o oportunitate de a împărtăși perspective și metode educaționale ce pot fi aplicate atât în clasă, cât și acasă. Se va pune un accent deosebit pe dialog și schimbul de idei, astfel încât fiecare participant să dobândească o înțelegere mai profundă și resurse practice aplicabile în educația de zi cu zi a copiilor.

Dacă luni și marți au fost zile dedicate atelierelor de formare și pregătire sau lansării de carte „Educație și Inspirație: Pedagogia Finlandeză în Practică”, astăzi, de la ora 17:00 veți putea participa la atelierul de tehnologie și inovație în educație intitulat „Clasele viitorului ALTFEL”.

Atelierul va avea loc în Sala Festivă ERI, iar înscrierea se poate realiza prin completarea acestui formular: https://forms.gle/s9aizqUshJhmVYup8

Explorând tehnologia în „Clasele viitorului ALTFEL”, scopul este de a o demistifica și face mai accesibilă, indiferent de nivelul anterior de cunoștințe. Astfel, sunt pregătite mai multe ateliere experimentale, o expoziție de aplicații VR, AR, 3D printing și AI, de specialiști în educație digitală de la Microsoft și Swiss WebAcademy, împreună cu elevi, profesori și părinți interesați și pasionați de evoluția digitală.

Prin demonstrații și ateliere, adolescenților li se va arăta cum să utilizeze aceste unelte digitale pentru a-și îmbunătăți studiul și descoperi noi pasiuni, pe părinți cum să le înțeleagă pentru a sprijini educația copiilor lor și pe profesori cum să le integreze în practicile pedagogice pentru a crește atractivitatea și eficiența educației.

Dezvoltare cognitivă și emoțională

Joi, 16 mai 2024, de la ora 17.00, „Dezvoltarea cognitivă și emoțională între 12 și 18 ani” – un atelier cu Diana Stănculeanu, Sala Festivă ERI

Diana Stănculeanu, un expert recunoscut în psihologia copilului, va susține un atelier despre dezvoltarea cognitivă și emoțională a adolescenților. Participanții vor învăța cum să navigheze prin labirintul emoțiilor adolescenților și cum să comunice eficient cu aceștia, ajutându-i, în același timp, să-și construiască inteligența emoțională și să-și cultive gândirea critică.

Diana este specialist în domeniul educației parentale și psihologia copilului, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, care colaborează cu mai multe ONG-uri naționale pe strategii de promovare și intervenție în psihologia și psihoterapia familiei. Totodată, este formator al Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie.

Înscrierea se poate realiza prin completarea acestui formular: https://shorturl.at/FIMNW

Workshop-uri interne, în comunitatea ERI

17 mai, Școala Gimnazială-Româno Finlandeză

Zilele Educației ERI se vor încheia vineri, 17 mai, cu ateliere dedicate părinților și elevilor ERI. Dimineața va avea loc un workshop pe teme de educație sexuală pentru elevii de gimnaziu, iar ulterior, părinții elevilor din clasele primare vor participa la un seminar cu tema „Aspecte cheie în dezvoltarea și sănătatea sexuală a copiilor în intervalul de vârstă 6-10 ani”.

Zilele Educației ERI sunt o inițiativă care reflectă angajamentul Școlii Gimnaziale Româno-Finlandeze de a aduce cele mai bune practici educaționale în Sibiu și de a contribui la dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice și la îmbunătățirea experienței educaționale pentru elevi și părinți deopotrivă.

Află mai multe despre Școala ERI

Școala Româno-Finlandeză ERI (https://www.eri.school/) a fost înființată de Fundația Didactica și funcționează în baza autorizației ARACIP, în Sibiu, începând cu anul 2016, iar în Brașov, din toamna anului 2022. De la înființare, școala și grădinița și-au construit reputația unui mediu educațional profesionist, atât în comunitatea locală, cât și la nivel național și internațional. Din toamna anului 2024, își va deschide porțile și Liceul Româno-Finlandez ERI.

Parteneriatele dezvoltate în educație, cu actori reprezentativi din Finlanda și România, consolidează legăturile dintre învățământ, cercetare și inovație, aducând valoare adăugată în creșterea capacității instituționale și a formării cadrelor didactice.