fbpx

UNICEF: Peste un milion de copii au fugit din Ucraina, în ultimele două săptămâni

Foto: UNICEF

Peste un milion de copii au fugit din Ucraina, din 24 februarie, data la care a început invadarea țării de către Rusia.

Numărul de copii refugiați a fost anunțat de UNICEF, într-un comunicat:

Lăsați acest gând să se așeze.

În puțin peste două săptămâni, peste 1 milion de copii au fugit din Ucraina, lăsând în urmă tot ce știau în căutarea siguranței. Alte milioane de copii au rămas în țară, adăpostindu-se de bombardamentele brutale.

UNICEF își reînnoiește apelul pentru acces umanitar urgent și nestingherit și trecere în siguranță pentru civilii care caută protecție și sprijin.

Pe măsură ce războiul continuă să devasteze Ucraina în mijlocul pandemiei de COVID-19, UNICEF este la fața locului furnizând provizii și servicii de salvare copiilor din țară și din afara acesteia.

Mai mult decât orice, au nevoie de pace.

Într-o declarație separată, Catherine Russell, directorul executiv al UNICEF, afirmă:

Ultimii opt ani de conflict din Ucraina au provocat deja un rău profund și de durată copiilor. Odată cu escaladarea conflictului, amenințarea imediată și foarte reală pentru copiii Ucrainei a crescut. Casele, școlile, orfelinatele și spitalele au fost toate atacate. Infrastructura civilă, cum ar fi instalațiile de apă și canalizare, au fost afectate, lăsând milioane de oameni fără acces la apă sigură. UNICEF lucrează cu parteneri pentru a furniza provizii umanitare vitale și pentru a ajunge la copiii și familiile vulnerabile cu servicii esențiale, inclusiv de sănătate, educație, protecție, apă și canalizare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.