fbpx

Studenții și profesorii pensionari, soluția Ministerului Educației pentru copiii din Ucraina

Ministerul Educației intenționează să angajeze studenţi înmatriculaţi în universităţile româneşti la programe de studii în limba ucraineană și cadre didactice pensionare pentru activitățile educaționale destinate copiilor din Ucraina. 

Anunțul a fost făcut, astăzi, de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

„Ministerul Educaţiei a iniţiat şi există această posibilitate acum ca şcolile să poată angaja sau studenţi înmatriculaţi în universităţile româneşti la programe de studii în limba ucraineană sau cadre didactice pensionare. Alături de posibilitatea finanţării cadrelor didactice care vin din Ucraina şi care au disponibilitate în a se implica în educaţia copiilor ucraineni. Sperăm ca aceste modificări să poată acoperi întreg spectrul solicitărilor şi aşteptărilor”, a spus ministrul Educației, citat de AGERPRES.

Studenţii ucraineni refugiaţi în ţara noastră vor beneficia de burse în aceleaşi condiţii ca studenţii români, a adăugat Cîmpeanu.

Totodată, există un program care gestionează schimburile universitare, prin care instituţiile de învăţământ superior româneşti pot primi cadre didactice refugiate din Ucraina.

„Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez a fi generoase. Este vorba de 590 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de profesor, de 390 euro pe lună pentru cei care posedă titlul de conferenţiar obţinut într-o universitate din Ucraina, de 360 de euro pentru cei care posedă titlul didactic de lector sau şef de lucrări şi 330 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de asistent universitar”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.