fbpx

Ungaria: Referendumul anti-LGBT și împotriva educației sexuale a eșuat

Photo 56599594 © Conejota | Dreamstime.com

Referendumul desfăşurat duminică în Ungaria pe tema unei legi privind comunitatea LGBT – calificată drept homofobă – a eșuat, după ce a fost boicotat de majoritatea populației. După numărarea a 98,9% din voturi, scrutinul nu a reuşit să întrunească minimum de 50% din voturile valide, informează EFE, citată de Digi 24.

În iulie 2021, Guvernul de la Budapeste a anunțat că educația sexuală în școli, fără acordul părinților, va fi prima dintre temele de la referendum.

Potrivit Biroului Naţional Electoral, doar 44% au depus voturi valide la cele patru întrebări care figurau pe buletine, cu toate că sprijinul în favoarea răspunsului „Nu” la toate întrebările – pentru care făcuse campanie guvernul de la Budapesta – a obţinut peste 90% din voturi, potrivit buletinelor numărate.

Plebiscitul a fost organizat pe tema unei legi care a fost concepută iniţial pentru a lupta împotriva abuzurilor faţă de minori şi la care Fidesz a adăugat în ultimul moment clauze fără legătură cu pedofilia şi prin care se interzicea să se vorbească despre homosexualitate sau schimbările de gen cu minorii.

Însă faptul că referendumul nu este valid nu afectează continuitatea legii, care este deja în vigoare şi pe care guvernul nu intenţionează să o modifice, cel puţin deocamdată, notează EFE.

Referendumul conţinea patru întrebări redactate în aşa fel încât cetăţenilor unguri le era greu să se opună.

„Sunteţi de acord ca în centrele de educaţie publică să aibă loc discuţii despre orientări sexuale fără acordul părinţilor?” şi „Susţineţi promovarea terapiilor de schimbare de sex la minori?” – erau două dintre cele patru întrebări.

O a treia se referea la acceptul de a difuza „fără control” conţinuturi sexuale care „pot influenţa dezvoltarea minorilor”, iar a patra făcea referire la oportunitatea apariţiei în mijloacele de comunicare în masă a unor informaţii legate de schimbarea de sex, informaţii care puteau ajunge şi la copii.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/editorial-stock-image-pride-day-gay-parade-budapest-hungary-july-th-celebration-july-th-image56599594

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.