fbpx

Un student la Arte a mâncat o banană dintr-o operă vândută cu 120.000 de dolari

Un student la Arte din Coreea de Sud a mâncat o banană care făcea parte dintr-o operă a artistului Maurizio Cattelan, lipită cu bandă adezivă pe un perete la Muzeul de Artă Leeum din Seul.

Opera de artă numită „Comedian” a devenit masa studentului Noh Huyn-soo, care a spus că i s-a făcut foame după ce a sărit peste micul dejun. După ce a mâncat banana, studentul a lipit coaja de perete, relatează BBC. Incidentul a fost filmat de un prieten de-ai săi, iar videoclipul a fost publicat online.

Un reprezentant al Muzeului de Artă „Leeum” a declarat presei că nu va cere daune. Banana expusă este înlocuită la fiecare două sau trei zile, notează sursa citată.

„Însăși deteriorarea unei opere de artă ar putea fi văzută ca o operă de artă, m-am gândit că ar fi interesant… Nu este înregistrată acolo pentru a fi mâncată?”, a declarat studentul Universității Naționale din Seul, considerând opera lui Cattelan o rebeliune împotriva anumitor autorități.

Nu este prima dată când fructul este consumat de un vizitator. În 2019, artistul David Datuna a dezlipit banana de pe perete, după ce opera de artă a fost vândută cu 120.000 de dolari la Art Basel din Miami.

Banană artă banană artă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.