fbpx

Un spital de copii din Mariupol a fost distrus de bombe. Printre răniți, femei în travaliu

Sursă foto: Twitter/KyivPost

 17 persoane, inclusiv femei în travaliu, au fost rănite după lovitura aeriană a Rusiei care ar fi lovit spitalul de copii și secția de maternitate din Mariupol în această după-amiază, transmite guvernatorul regiunii Donețk a Ucrainei, potrivit publicației The Guardian, citată de Digi 24.

Anunțul a fost făcut de guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

El a acuzat Rusia că a lansat atacul în timpul unei perioade agreate comun pentru încetarea focului, menită să permită evacuarea civililor din orașul din sudul Ucrainei, care se află sub asediu.

OMS a verificat 18 atacuri asupra facilităților sanitare, lucrătorilor din sănătate și ambulanțelor din Ucraina. Ca urmare a acestora 10 persoane au murit și 16 au fost rănite, spune șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aproape 1.000 de facilități sanitare, inclusiv spitale și clinici, sunt situate la cel mult 10 kilometri de liniile de front.

Consiliul din Mariupol a descris pagubele spitalului ca fiind „colosale”, transmite The Guardian.

Într-o postare pe internet de astăzi, consiliul orașului a spus: „Forțele de ocupare rusești au aruncat câteva bombe pe spitalul de copii”.

Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că există copii care sunt îngropați sub dărâmături, după ce maternitatea a fost distrusă de bombe rusești. 

Președintele Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că există copii care sunt îngropați sub dărâmături, după ce maternitatea a fost distrusă de bombe rusești. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.