fbpx

Un profesor din Sebeș predă fizică de 54 de ani. A lipsit o singură dată de la catedră

Ion Brânzan, profesor din Sebeș, predă fizica de nu mai puțin de 54 de ani și a ajuns una dintre personalitățile orașului.

Povestea sa a fost relatată de jurnaliștii de la SebeșInfo.ro.

Cu un parcurs impresionant de-a lungul deceniilor, profesorul Ion Brânzan a avut o singură absență de la catedră, și anume o săptămână, din cauza unor probleme medicale.

Unul dintre aspectele care l-au determinat pe cadrul didactic să se axeze predominant pe predarea fizicii a fost talentul și pasiunea elevilor săi pentru această disciplină. Prin intermediul său, au ieșit din școală viitori profesori universitari de fizică, 460 de medici și 1600 de ingineri de concepție.

Timp de 16 ani, profesorul a lucrat la o culegere de probleme, demonstrând dedicare și pasiune pentru transmiterea cunoștințelor.

Cu toate că a ajuns la vârsta de pensionare, profesorul Brânzan Ion a fost căutat pentru a reveni la catedră, întrucât exista o nevoie acută de cadre didactice calificate. Din dragoste pentru educație și elevi și a donat cărți în valoare de aproximativ 20.000 de euro la biblioteca Colegiului Național „Lucian Blaga” din Sebeș

Profesorul observă cu îngrijorare că tinerii nu mai aleg să devină profesori în domeniul științelor exacte, întrucât  sunt discipline dificile și partea financiară a profesiei nu mai reprezintă o motivație suficientă. De asemenea, subliniază că disciplina muncii a suferit în ultimii ani, iar pentru a reda strălucirea învățământului românesc este nevoie de o selecție riguroasă a elevilor și, în primul rând, de profesori dedicați și bine pregătiți.

Citește articolul integral pe SebeșInfo.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.