fbpx

Un polițist s-a ales cu dosar penal după ce a încătușat un elev beat care și-a agresat colegii și profesorii

Unui polițist din Bihor i-a fost întocmit dosar penal pentru abuz, după ce a pus la pământ și a încătușat un elev aflat sub influența băuturilor alcoolice la școală, care nu a ascultat indicațiile primite, iar momentul filmat de martori a ajuns pe rețelele de socializare. Împreună cu alți doi elevi beți, tânărul în vârstă de 14 ani a iscat un scandal, luni dimineața, profesorii solicitând ajutorul polițistului, relatează Bihor Online.

Potrivit profesorilor, elevii aveau un comportament agresiv și adresau injurii colegilor și personalului didactic. Profesorii au solicitat intervenția polițistului din cadrul Postului de Poliție Hidișelu de Sus, care se afla în fața școlii pentru dirijarea traficului și asigurarea fluenței intrării copiilor la școală.

Doi dintre elevi au ascultat de indicațiile polițistului sosit în școală, în timp ce al treilea a continuat să facă scandal. La fața locului a fost solictat în sprijin încă un polițist, tot de la același post din Hidișelu de Sus. Pentru că tânărul a continuat scandalul, polițiștii l-au încătușat, potrivit sursei citate.

„Polițistul a intervenit în sala de clasă în care se aflau cei trei elevi, doi dintre ei s-au supus recomandărilor polițistului de a aștepta în curtea școlii pentru a fi conduși acasă, însă cel de-al treilea a continuat comportamentul turbulent, proferând injurii, alergând între sălile de clasă și provocând în rândul elevilor indignare și un sentiment de insecuritate. Polițistul a solicitat în sprijin un coleg de la același post de poliție, însă, pentru că elevul nu se supunea indicațiilor polițiștilor, în momentul în care a manifestat agresivitate față de un alt elev, pe care l-a îmbrâncit, aruncându-i pe jos ghiozdanul și alte obiecte personale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la postul de poliție din Hidișelu de Sus, unde a continuat tulburarea ordinii și liniștii publice și proferarea de înjurii”, a declarat comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța, pentru Bihor Online.

La întreaga scenă au participat mai mulți elevi, unii dintre ei filmând incidentul. Mama băiatului încățușat a postat un videoclip în mediul online și s-a plâns de modul de intervenție al poliției.

„Vă rog să priviți cum sunt tratați copiii minori romi la școală de către scoală și șeful de post Mihai Lucaciu! Dacă în prezența copiilor s-a comportat așa, gândiți-vă după ce a ajuns în secâia de poliție, ce s-a întâmplat?? Sunt unii dintre profesori care cred că așa trebuie să se comporte cu romii! Unde-i protecția copilului?”, este mesajul postat de mama minorului implicat în agresiune.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară, condamând intervenția agresivă a polițiștilor.

„Așa ceva nu se face, mai ales față de restul copiilor. Oare doamna de serviciu și restul care au asistat nu au copii, au putut privi cu ușurință așa ceva? Să le fie rușine, nu așa se procedează, mai ales într-o școală și cu un minor”.

„Rusine să vă fie. Indiferent de ce ar face un copil minor trebuia fain să-i sunați pe părinți, nu să sunați la poliție să rupă coastele într-un copil”.

„Ferească Dumnezeu, îi inuman așa ceva! Îi un copil! Sper că e bine”.

Ajunși la secția de poliție, minorului i-au fost date jos cătușele, însă comportamentul acestuia i-a făcut pe polițiști să-l încătușeze din nou. Pentru faptele sale a fost sancționat contravențional potrivit prevederilor Legii nr.61/1991, cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice și pentru săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora. Minorul a fost predat apoi familiei.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a dispus efectuarea de verificări prin Biroul de Control Intern.

„Referitor la o eventuală agresiune comisă de polițiști asupra minorului, polițiștii Biroului Control Intern s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, urmând a fi trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, spre competentă soluționare”, mai precizează comisar-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.