fbpx

Consiliul Național al Rectorilor, despre cazul Cîmpeanu: Ne delimităm categoric de orice formă de verdict

Foto: edu.ro

Consiliul Național al Rectorilor transmite, într-un comunicat publicat de DC News, că se delimitează categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii în cazul Cîmpeanu.

Comunicatul este semnat de Diana Moș, rector al Univesității Naționale de Muzică din București.

Consiliul Național al Rectorilor a fost condus de Sorin Cîmpeanu, până în momentul în care acesta a preluat funcția de ministru.

Poziția transmisă de organizație:

”Consiliul Național al Rectorilor din România susține valorile fundamentale ale eticii academice, dar consideră că este regretabil că această componentă de bază a vieții universitare migrează în zone de interpretare subiective, altele decât cele îndrituite de lege să o facă. 

Etica este substanța organiză modernă a echității, a echilibrului, a asigurării unei educații de calitate, fiind vital pentru universitățile românești să își asume din toate punctele de vedere importanța acesteia. 

Totodată, considerăm să este inacceptabil să fie aruncate în derizoriu cariere universitare și întregi comunități academice din România, astfel de acțiuni putând fi inițate în scopuri total străine învățământului, eticii și moralei. În acest context, nu credem că este oportun ca procesul de ”judecată” a încălcătii eticii universitare să fie făcut pe rețele de socializare sau în presă. 

Ne delimităm categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii dat de oricine altcineva decât de forurile academice și într-un cadru instituțional adecvat și ne delimităm categoric de orice analiză efectuată fără respectarea unor principii fundamentale”, a transmis CNR în comunicatul semnat de prof.univ.dr. Diana Moș. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.