fbpx

Un medic din Anglia a parcurs 35 de km cu masca pe față, ca să vadă dacă mai poate respira

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, Anglia, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă pentru a demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen.

Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor, potrivit The Independent, citat de Digi 24.

Pentru a dezminti mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a te încuraja să o porţi atunci când părăseşti locuinţa, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă. Uite ce spune: „M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)“.

Iată concluzia lui Tom: „Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, îţi recomandă medicul.

Anterior, un medic din Irlanda dr. Maitiu O Tuathail, a ales o metodă inedită pentru a demonta mitul că purtarea măștii scade saturația de oxigen în sânge. El s-a filmat în timp ce purta șase măști chirurgicale, fiind conectat la un aparat care măsoară nivelul saturației de oxigen. 

Într-un videoclip de 70 de secunde postat pe Twitter pe 14 iulie, Dr. Maitiu O Tuathail, care profesează în Dublin, Irlanda, este văzut în picioare lângă un aparat care măsoară nivelurile de saturație de oxigen în sânge. .Pe parcursul videoclipului, medicul își pune cu atenție șase măști în total, una câte una. În timp ce face acest lucru, ecranul arată un nivel constant de saturație a oxigenului, între 98 și 99%.