fbpx

Un fotograf a reușit să realizeze cea mai clară imagine a Lunii

Andrew McCarthy, un fotograf din California, a reușit să realizeze cea mai clară imagine compusă cu suprafața Lunii. Satelitul natural al Terrei poate fi observat la un nivel de detaliu nemaivăzut până acum, anunță LiveScience.

Imaginea este compusă din mii de fotografii pe care autorul le-a suprapus și le-a prelucrat, astfel încât rezultatul final să fie cât mai expresiv.

McCarthy a postat rezultatul final pe contul său de Instagram. ”Această Lună s-ar putea să vă pară ciudată unora dintre voi,  iar asta pentru că e o scenă imposibilă”, a scris fotograful în postarea din rețeaua socială.

Despre Lună

Luna este un corp astronomic care orbitează planeta Pământ, fiind singurul său satelit natural permanent. Este al cincilea cel mai mare⁠ satelit natural din Sistemul Solar, și cel mai mare dintre sateliți planetari relativ la dimensiunea planetei pe care o orbitează (obiectul său primar). După satelitul lui Jupiter, Io, Luna este al doilea cel mai dens satelit dintre cei ale căror densități sunt cunoscute.

Se consideră că Luna s-a format acum circa 4,51 miliarde de ani, nu mult după Pământ. Există mai multe ipoteze pentru originea sa; cea mai acceptată explicație este că Luna s-a format din resturile rămase după un impact uriaș între Pământ și un corp de dimensiunile lui Marte, numit Theia.

Luna este în rotație sincronă cu Pământul, adică arată întotdeauna aceeași față către el, partea vizibilă fiind marcată de mări lunare vulcanice întunecate, care umplu spațiile dintre zonele înalte ale scoarței și craterele de impact mai proeminente. Văzută de pe Pământ, este al doilea obiect ceresc vizibil de pe Pământ ca strălucire, după Soare. Suprafața sa este de fapt întunecată, deși prin comparație cu cerul nopții pare foarte luminoasă, reflectanța ei fiind doar puțin mai mare decât cea a asfaltului⁠ uzat. Influența ei gravitațională produce mareele oceanice, mareele de uscat⁠, și o ușoară prelungire⁠ a zilei.

fotograf

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.