fbpx

Un elev de 16 ani și-a sacrificat viața pentru a-și salva colegii, în atacul armat de la Liceul Oxford

Tate Myre, un jucător de fotbal în vârstă de 16 ani și elev al Liceului Oxford din Michigan, și-a sacrificat viața în atacul armat de marți pentru a-și salva colegii, relatează Axios.

Elevii spun că Myre l-a confruntat pe trăgător – un coleg de clasă – în încercarea de a-l dezarma și de a le da altor elevi timp să scape.

El a fost împușcat de atacator și a murit în drum spre spital.
Myre (16 ani), Hana St. Juliana, (14 ani), Madisyn Baldwin (17 ani) și Justin Shilling (17 ani), sunt cele patru victime care au decedat în atacul armat.

Hana St. Juliana, Tate Myre, Justin Shilling, Madisyn Baldwin

O petiție online a fost inițiată cu solicitarea ca stadionul de fotbal al liceului Oxford să fie redenumit după Myre.
„Tate nu este doar un erou pentru colegii săi de la liceul Oxford, ci o legendă”, se arată în petiție. „Actul său de vitejie ar trebui să fie amintit pentru totdeauna și transmis de-a lungul generațiilor”, afirmă inițiatorii.

Patru persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite marți, într-un atac armat petrecut la un liceu din Oxford, Michigan, a spus un oficial al șerifului din comitatul Oakland, relatează agenția Reuters,

Suspectul acestui atac armat este un tânăr de 15 ani, care este elev la liceu, au declarat autoritățile. Potrivit acestora, suspectul a fost reținut fără incidente la cinci minute de la sosirea poliției. O armă a fost recuperată la fața locului de la suspect.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.