fbpx

Un elev arestat la domiciliu a cerut să fie mutat, pentru că nu are PlayStation și se plictisește

foto: EVG Kowalievska/ pexels.com

Un elev arestat la domiciliu, după ce a tâlhărit o femeie pe stradă, a cerut să fie mutat din locuința părinților la rude, pentru că nu are PlayStation și se plictisește.

Nemulțumit de condițiile de trai de acasă, elevul de 14 ani a solicitat Judecătoriei Bârlad să îi schimbe adresa arestului la domiciliu, demersul său fiind susținut de către mamă. Adolescentul, elev la o școală din Bârlad, este acuzat că în noaptea de 8 martie a tâlhărit o femeie pe stradă, scrie HotNews. Era împreună cu un prieten în vârstă de 15 ani și amândoi purtau cagule când au urmărit victima, au lovit-o și i-au smuls portofelul, conform procurorilor.

În 25 martie, mama și fiul s-au prezentat în fața judecătorilor din Bârlad. Mama băiatului a spus că este de acord ca fiul să-și ispășească arestul la domiciliul surorii ei deoarece are condiții mai bune și îl poate supraveghea mai bine pe băiat, deoarece are sonerie la ușă și este mereu acasă. A invocat și că este bolnavă și că ar intenționa să se interneze în spital, însă nu a prezentat instanței niciun document justificativ.

Audiat de judecător, elevul a explicat de ce nu este mulțumit de condițiile de acasă: „nu are cum să-și petreacă timpul liber”.

Potrivit HotNews, judecătorul de drepturi și libertăți a apreciat că cererea minorului de 14 ani nu este temeinică și că legea i-ar fi permis părăsirea domiciliului dacă și-ar fi dorit să meargă la școală, nu să se joace.

„Această solicitare nu prezintă caracter întemeiat, nu ține de realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului, nefiind reglementat dreptul la PlayStation PS 4, la televizor și la sonerie la ușă. Motivarea analizată relevă doar o preferință subiectivă a inculpatului care nu mai dorește să stea în imobilul său de domiciliu, considerând în mod superficial că la domiciliul mătușii sale este mai confortabil și mai distractiv, motive ce nu prezintă nici o relevanță juridică”, a motivat magistratul decizia prin care a respins solicitarea elevului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.