fbpx

Un district din Georgia a chemat profesorii la școală. O zi mai târziu, 260 de angajați au intrat în carantină

Miercuri, profesorii din cel mai mare district școlar din Georgia s-au întors în campusurile școlare pentru a începe planificarea pentru semestrul care urmează să înceapă în toamnă.

Până a doua zi, 260 de angajați ai sistemului școlar din district au primit interdicție să intre în școli, fie pentru că s-au dovedit pozitivi la testele de coronavirus, fie pentru că au fost expuși direct la alte persoane diagnosticate, relatează The New York Times.
Sloan Roach, purtătorul de cuvânt al școlilor publice din Gwinnett, care are înregistrați peste 180.000 de elevi, a declarat pentru Atlanta Journal-Constitution că majoritatea cazurilor au fost legate de răspândirea comunitară, mai degrabă decât să fost contaminați în școli. Unii dintre angajații care au raportat expunerea la virus nu au venit încă la muncă, a adăugat Roach.”Având în vedere numărul de cazuri de COVID-19 în Gwinnett, ne așteptăm să vedem cazuri pozitive în rândul angajaților noștri pe baza răspândirii comunitare în zona noastră”, a adăugat Roach.

Precedentul Indiana

Un caz de COVID-19 a fost confirmat într-o școală din SUA, încă din prima zi după ce a fost redeschisă, a anunțat, recent, The New York Times.

Potrivit sursei citate, la doar câteva ore din prima zi de curs care a avut loc joi, un apel din partea departamentului de sănătate regional a anunțat Greenfield Central Junior High School din Indiana că un elev care circulase prin sălile de cursuri s-a dovedit pozitiv la testul de coronavirus.

Administratorii școlii au declanșat un protocol de urgență: au izolat elevul și au decis ca toți care au intrat în contact cu persoana, inclusiv alți studenți, să intre în carantină timp de 14 zile. Nu este clar dacă studentul a infectat pe altcineva.

„Știam că a fost o perioadă în care s-ar fi putut întâmpla contaminarea, nu și dacă aceasta chiar a avut loc”, a spus Harold E. Olin, superintendentul Greenfield-Central Community School Corporation.
Pentru a evita același scenariu, sute de districte din întreaga țară, care plănuiau să își redeschidă sălile de clasă, multe pe baza de normă parțială, s-au răzgândit în ultimele săptămâni, întrucât infecțiile au crescut în multe state.
Cei care încă intenționează să redeschidă școlile trebuie să se pregătească pentru probabilitatea de a institui restricții, de a institui carantina și de a opri brusc cursurile, atunci când elevii și membrii personalului se dovedesc pozitivi, nothează The New York Times.

Georgia