fbpx

Un alt regulament ilegal, la Timișoara: amenzi de la 100 la 1000 de lei pentru absențe

În regulamentul Colegiului Tehnic Azur din Timișoara există o prevedere care se află în afara normelor legale din Educație: ”în cazuri de absenteism masiv (peste 40 de absențe nemotivate pe durata unui an școlar), părinții, tutorii sau susținătorii legali ai elevilor din clasele IX-X vor fi sancționați cu plata unei amenzi contravenționale a cărei valoare poate urca de la 100 la 1000 de lei”.

Regulamentul nu precizează ce se întâmplă cu banii colectați prin această metodă.

Situația a fost semnalată pe Facebook de Antonia Pup, președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș. Aceasta a comentat situația:

”Am spus-o și o repet: trăim într-o țară în care directorii școlilor se cred CEL PUȚIN șefi pe plantație. Trăim în secolul XXI, iar în Colegiul Tehnic Azur din Timișoara, elevilor li se aplică amenzi de la 100 la 1000 de lei pentru absențe. În caz că experții educaționali se chinuiau să găsească măsuri viabile pentru a reduce rata abandonului școlar timpuriu, nu vă mai chinuiți. Amenzile sunt soluția!

Domnule/doamnă director a Colegiului Tehnic Azur, în caz că vedeți acest mesaj, doresc să vă invit la o discuție cu demisiile pe masă. A mea, în cazul în care se va dovedi că nu sunt potrivită pentru a reprezenta interesul legitim al elevilor din județul Timiș și a dumneavoastră, dată fiind incapacitățile manageriale și lipsa de orice formă de vocație necesară în domeniul educației și formării profesionale. Vă ține? 🙂”.

Din punct de vedere legal, unitățile școlare nu au nicio atribuție în privința aplicării amenzilor contravenționale.

Citește și

Regulament școlar în afara legii: într-o școală din Constanța, elevii pot fi amendați cu 10 lei de profesori