fbpx

UK: Cea mai mare creștere de salarii în Educație din ultimii 15 ani. Cât câștigă un profesor în Londra

 

Profesorii din Marea Britanie urmează să primească cea mai mare creștere de salarii din ultimii ani, anunță Guvernul de la Londra, într-un comunicat de presă publicat pe pagina sa de internet.

Potrivit sursei citate, Secretarul pentru Educație a acceptat astăzi (21 iulie) toate recomandările din partea organismului independent de evaluare a cadrelor didactice școlare pentru a majora salariul de pornire pentru noii profesori cu 5,5% și pentru a crește limitele superioare și inferioare ale intervalului de salarii pentru toți ceilalți profesori cu 2,75% .
Aceste recomandări echivalează cu o creștere medie de 3,1% îm sistemul de învățământ. Acesta reprezintă primul pas pentru realizarea angajamentului guvernului de a crește salariile de pornire ale profesorilor la 30.000 lire sterline până în 2022/23, cu o creștere de 5,5%, cuprinsă între 1.341 și 1.677 de lire sterline, în funcție de locație.
Secretarul pentru Educație, Gavin Williamson, a declarat: ”Dorim să facem învățarea atractivă pentru cei mai talentați candidați, recunoscând contribuția remarcabilă pe care profesorii o aduc societății noastre. Acesta este motivul pentru care introducem cea mai mare creștere a salariilor pe care profesia respectivă a cunoscut-o din 2005.
Profesorii inspirați schimbă milioane de vieți, oferindu-le copiilor noștri impulsul și dorința de a învăța, iar reformele în formarea cadrelor didactice, susținerea timpurie a carierei și plata profesorilor sunt esențiale pentru planurile guvernului de îmbunătățire a standardelor școlare.”
Creșterea salariilor pentru cadrele didactice din Marea Britanie este echivalentă cu 1.250 lire sterline în medie pentru profesori și 1.970 lire sterline în medie pentru cadrele didactice cu funcții de conducere. Aceasta înseamnă că salariul minim de pornire pentru un profesor calificat în 2020/21 va crește la 25.714 lire sterline în afara Londrei, ajungând la 32.157 lire sterline în Londra.

Acest anunț vine în condițiile în care aproape 900.000 de lucrători din sectorul public din Marea Britanie, inclusiv medici, profesori și ofițeri de poliție, vor primi creșteri salariale peste inflație în acest an.

creștere de salarii