fbpx

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă, la cerere

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea  prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă, în baza unei solicitări individuale, anunță Președinția, într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputati și senatori: Oana Bîzgan neafiliat, Camelia Gavrilă, Roxana Mînzatu, Andrei Nicolae, Andrei Pop, Elena Craioveanu (PSD). Cristina Iurișniți (USR).

Potrivit legii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

De asemenea, actul normativ stipulează că MEC asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, a salutat decizia președintelui:

”Veștile bune trebuie date mai departe. Klaus Iohannis – Presedintele Romaniei a promulgat astazi legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă, la cerere.
Este un prim pas util, pentru ca niciun copil să nu mai fie pus în situația discriminatorie, în care să nu aibă acces le educație. Salvati Copiii Romania a suplinit de la începutul pandemiei aceste lacune din sistem și a încercat să ajungă la cât mai mulți copii vulnerabili și să restabilească dreptul acestora la educație. De aceea, e important ca toți copiii, fără nicio excepție, să aibă acces la educația online.
Ne bucurăm că vocile noastre și cele ale copiilor sunt ascultate.
Echipele noastre au început să lucreze intens și în centrele educaționale din școli, pentru ca acei copii care nu au putut participa la orele online și au fost astfel marginalizați să recupereze și să își vindece trauma”, a scris Gabriela Alexandrescu, pe pasgina sa de Facebook.