fbpx

UBB este noul lider al universităților din România în domeniul Business & Economics

foto: ubbcluj.ro

Cea mai recentă ediție a prestigiosului clasament internațional Times Higher Education în domeniul Business & Economics plasează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) pe poziția 501 – 600 la nivel mondial, conferind universității clujene statutul de lider al universităților românești în acest domeniu, anunță conducerea universității clujene într-un comunicat de presă.

Noua ierarhie publicată de Times Higher Education evidențiază o evoluție a Universității Babeș-Bolyai în domeniul Business & Economics. UBB a fost inclusă pentru prima dată în prestigiosul clasament în anul 2018, pe o poziție relativ similară cu alte trei universități românești, situație menținută până în acest an, când UBB s-a detașat valoric de grupul celorlalte universități românești incluse în acest ranking internațional.

„Poziționarea foarte bună a UBB în clasamentul Times Higher Education se datorează cu prisosință Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) care în ultimii ani a reușit să performeze foarte bine atât în activitatea de cercetare științifică și cea didactică, cât și în eforturile sale de a contribui la dezvoltarea mediului de afaceri și a societății, în ansamblu. Pe de altă parte, astfel de poziționări ne obligă să facem eforturi mai mari și să investim mai mult în educație și cercetare”,  a declarat conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, Decanul Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

Conform portalului Statista, în lume activează în prezent circa 30.000 de universități, dintre care numai 870 au reușit să acceadă în clasamentul internațional Times Higher Education în domeniul Business & Economics. Patru dintre acestea sunt universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pe poziția 501-600, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, pe poziția 601-800, respectiv Academia de Studii Economice din București și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, pe poziția 801+.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.