fbpx

Tudorel Toader, după ce a pierdut funcția de rector: Am sentimentul unei „Monstruoase coaliţii”

foto: gov.ro

Tudorel Toader este nemulțumit că a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Fostul ministru al Justiției spune că are sentimentul că s-ar fi pus la cale împotriva sa o „monstruoasă coaliţie”.

«A fost o campanie electorală atipică mediului academic, plină de promisiuni, intimidări, neadevăruri, chiar şi cu ameninţări, totul pentru preluarea conducerii Universităţii de către cei care cred că li se cuvine, deşi au dovedit contrariul. […] Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi m-au votat în demersul obţinerii unui nou mandat de Rector al UAIC. Mulţumesc tuturor celor cu care am colaborat în acest timp, împreună cu dânşii împlinind toate realizările.

Regret susţinerea şi încrederea acordată unora, cu agende paralele, cu multe orgolii şi lipsă de caracter. În condiţiile în care nu au contat realizările, nu au contat faptele, contând calcule, aranjamente şi angajamente, am sentimentul unei “Monstruoase coaliţii”! Voi continua activităţile de profesor şi de avocat!», a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției a fost învins de Liviu Maha în alegerile care au avut loc luni, obținând doar 33% din voturi. La urnele UAIC s-au prezentat 741 de alegători (87,7%) din 844, câți aveau drept de vot (profesorii angajați ai universității, alături de cercetători și de studenții reprezentanți în structurile de conducere, consilii ale facultăților și Senat). Liviu Maha a obţinut 487 dintre acestea, iar Tudorel Toader a primit 233 voturi. 19 de voturi au fost anulate, iar două buletine au fost albe, potrivit Ziarul de Iași.

„Un număr atât de mare de voturi arată și legitimitate, e adevărat, dar în același timp înseamnă responsabilitate, pentru că foarte mulți colegi și-au manifestat încrederea în programul propus, în mesajul pe care l-am transmis, în candidatura mea, și ca urmare e și o responsabilitate foarte mare pe care o am”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Maha, noul rector al UAIC, la aflarea rezultatelor.

Alegerile au fost la un pas de a fi amânate, după demisia fostului președinte al BEC, Olga Andreea Urda. Detalii, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.