fbpx

Înscriele la creșă sau la grădiniță încep pe 27 mai

Photo 51239796 © Flynt | Dreamstime.com

Înscrierile la creșă sau la grădiniță încep pe 27 mai, a anunțat Ligia Deca, ministra Educației. Conform calendarului anunțat de aceasta, prima etapă a înscrierilor se încheie pe 14 iunie.

”Când pot fi înscriși copiii la creșe, grădinițe și în serviciile complementare de educație timpurie?

Am anunțat, acum ceva timp, lansarea în consultare publică a metodologiei și a calendarului de înscrieri în creșe și grădinițe. La solicitarea partenerilor sociali, au fost modificate datele propuse în forma inițială a proiectului. Un extras din calendarul final de înscrieri este disponibil în imaginile de mai jos. 👇
Toate detaliile privind înscrierea vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației după publicarea în Monitorul Oficial a Metodologiei de înscriere și a calendarului.
Mă bucur că informațiile sunt disponibile mai devreme decât în alți ani – în acest fel, toți cei implicați au mai mult timp pentru a organiza procesul ținând cont de nevoile tinerelor familii!”, a transmis ministra.
 
Etapa I din cadrul procesului de înscrieri, conform proiectului de metodologie
Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.
Etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri
În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.
Photo 51239796 © Flynt | Dreamstime.com

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.