Peste 180 de elevi din cinci licee din Sectorul 3 au participat zilele trecute la întâlniri cu Tudor Chirilă, Smiley și alți artisti, dar și producători, compozitori sau reprezentanți ai unor importante case de productie din România, pentru a afla care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Atât artiștii, cât și ceilalți invitați au participat voluntar la întâlnirile din cadrul proiectului „Industria muzicală. Oportunități pentru viitor”, potrivit inițiatorilor.
Elevii au aflat ce meserii există în industrie și cum își pot construi o carieră în acest domeniu direct de la artiștii Tudor Chirilă, Smiley, Adrian Sina (Akcent), Manuel Riva și profesioniștii Oana Calin (Project Manager / Roton Music), Bonita Heksch (International Business Affairs / Roton Music), Cris Paul (A&R / Roton Music), Cătălin Muraru (co-fondator Roton Music), Alexandru Voicu (Digital Specialist / Hahaha Production), Roland Impuscata (Marketing Specialist / Hahaha Production) și Vladimir Coman Popescu (Producător muzical / Hahaha Production). Întâlnirile au fost moderate de către Anca Lupeș, Director Executiv la Asociatia Indiero și inițiatoarea proiectului „Industria muzicală. Oportunități pentru viitor”.
Partenere în acest proiect au fost liceele teoretice „Alexandru Ioan Cuza”, „Dante Alighieri”, „Benjamin Franklin”, „Decebal” si „Nichita Stănescu” din sectorul 3 al Capitalei.
„Feedbackul primit de la elevi și profesori a fost extraordinar, discuțiile au fost interactive, iar elevii au fost curioși să afle cât mai multe despre oportunitățile de carieră din industrie. În urmă întâlnirilor, elevii au primit inclusiv invitația de a participa la internship-urile de vară pe care Roton Music, Agenția de Vise (compania lui Tudor Chirilă) și Hahaha Production le organizează anual, dar și diverse recomandări legate de modalități prin care ar putea afla mai multe despre cum funcționează industria muzicală, atât pentru artiști cât și pentru ceilalți profesioniști din domeniu. Ne-am dori să extindem genul acesta de întâlniri și în alte licee pentru a oferi cât mai multor elevi posibilitatea de a afla informații relevante pentru o viitoare carieră în industrie”, declară Anca Lupeș, inițiatoarea proiectului.
Proiectul „Industria muzicală. Oportunități pentru viitor” este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producatorilor și editorilor muzicali independenți din România, cu sprijinul Agentia de Vise, Hahaha Production și Roton Music.