fbpx

EXCLUSIV Trei școli din Vaslui reziliază contractele din PNRAS

Photo 126500356 / Money © Nopparat Khokthong | Dreamstime.com

Trei școli din județul Vaslui reziliază contractele din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, conform unei adrese care a fost trimisă de ISJ Vaslui către Ministerul Educației.

Educație Privată a obținut documentul și îl prezintă integral:

Contactată de Educație Privată, Ana-Cristiana Botan, șefa ISJ Vaslui, a explicat că două dintre școlile care apar în adresă se retrag din PNRAS pentru că au dublă finanțare. Cu privire la cea de-a treia școală, Botan a spus că discuțiile sunt încă în derulare.

”Noi nu putem să îi constrângem în niciun fel, nu există instrumente legale prin care ISJ să poată interveni. Dar cu siguranță că școlile aveau nevoie de finanțarea din PNRAS, la fel cum și cea care urmează să vină prin PNRR este foarte utilă. Mesajul meu e că programul e foarte bun, cu finanțare foarte bună. Încurajăm școlile din tot sufletul să continue”, a spus șefa ISJ Vaslui.

Ministerul Educației a anunțat, recent, că, în colaborare cu Banca Mondială, a realizat și publicat Ghidul beneficiarului – Schema de granturi PNRAS (inclusiv anexele). 

Documentul își propune să răspundă la toate posibilele întrebări adresate atât de către inspectoratele școlare, cât și de către beneficiari, având scopul de a fi un instrument de sprijin pentru școli în implementarea proiectelor. Ghidul include informații cu privire la managementul proiectelor pentru respectarea indicatorilor, asigurarea vizibilității, raportări, flux de activități, sustenabilitate, acte adiționale etc. De asemenea, oferă informații și clarificări privind aspectele financiare, juridice, derularea achizițiilor publice și alte elemente necesare pentru o implementare optimă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.