fbpx

Tudor Chirilă: România nu-și iubește copiii

Sursă foto: Facebook/Tudor Chirilă

Artistul Tudor Chirilă afirmă că România nu-și iubește copiii, argumentând cu lipsa egalității de șanse, ignorată de politicieni în discursurile festive de 1 Iunie.

Chirilă face trimite la cifrele dintr-un raport al World Vision România, care arată inechitatea profundă între copiii din medii sociale diferite.

Ce spune Tudor Chirilă:

Inca o zi in care ne prefacem ca copiii sunt in centrul societatii noastre. Inca o zi in care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii nostri sau despre increderea pe care ar trebui sa le-o insuflam. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea si apoi la o intalnire cu elevi de la acelasi liceu. Din discutie a reiesit cumva ca intrebarile pe care le are generatia asta sunt legate de nesiguranta profesionala, lipsa orientarii in zona asta si paralelismul scolii cu viata. Scoala noastra nu pregateste copiii pentru viata. Copiii aia pe care ii sarbatorim azi si carora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos sa fii copil cand ai macar siguranta zilei de maine. Ce se intampla cu restul: cei pentru care familiile nu au bani ca sa-i tina in scoala, mamele copile care fac copii in urma abuzurilor adultilor, ce se intampla cu cei care cresc in familii dezorganizate predestinati sa devina la randul lor ba alcoolici, ba infractori sau in cel mai bun caz someri dependenti de un ajutor social absurd de mic?
Romania nu-si iubeste copiii. E un adevar pe care daca l-am accepta si recunoaste colectiv am face un bine enorm societatii noastre. Si copiiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Si preferam sa bagam mizeria sub pres. Ca poate e inspectie si nu dam bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocosi se bucura de activitati cu parintii. Ceilalti…
Las mai jos raportul World Vision Romania despre bunastarea copilului din mediul rural. Merita citit, desi nu e o lectura usoara. Dar e una necesara ca sa nu ne mai amagim la nesfarsit cu iluzia ca copilul e in centrul societatii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.