fbpx

Topul școlilor gimnaziale din București. Două din primele trei poziții sunt ocupate de școli private

Primul loc în clasamentul școlilor bucureștene referitor la media de admitere la liceu obținută de elevi este ocupat de o unitate de învățământ privat: Avenor College. Școala în cauză a avut două eleve înscrise la Evaluarea Națională, iar media generală a fost 9,72.

Pe locul doi de situează Colegiul Național de informatică Tudor Vianu, cu 36 de participanți la examen și media generală 9,63.

A treia poziție revine tot unei școli particulare: Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu”, cu 26 de elevi și media generală 9,60.

Totodată, Avenor College ocupa locul 2 în topul școlilor generale la nivel național.

”La Avenor, elevii au posibilitatea să aleagă între două linii de studiu: una bazată pe curriculum național care se încheie în clasa a 8-a cu Evaluarea Națională și una care urmează pregătirea în sistem internațional pentru examenele Cambridge Checkpoint. În anul școlar 2018-2019, 29 de elevi au absolvit clasa a 8-a la Avenor College.

Și elevii care au ales pregătirea pe linia Cambridge au obținut anul acesta rezultate foarte bune: 67% dintre elevii noștri au obținut punctaj maxim (6.0) atât la proba de matematică, cât și la proba de limba engleză, iar media pe clasă a fost 5.8”, au precizat reprezentanții Avenor College, într-un comunicat de presă.

”Le felicităm pe elevele noastre Tecla și Mara, care au susținut Evaluarea Națională, și pe profesorii implicați în pregătirea lor”, se mai precizează în comunicatul citat.

Clasamentul școlilor în funcție de mediile de admitere a fost publicat pe site-ul admitereliceu.ro.

Avenor College este o instituție educațională non-profit, o școală internațională bilingvă ancorată în cultura românească. ”Co-creăm pentru fiecare dintre elevii noștri între 2 și 18 ani experiențe de învățare stimulante care le formează competențele pentru viitor. Viziunea noastră este să creăm un reper educațional pozitiv și inovativ în România”, își descrie școala misiunea pe care și-a asumat-o.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.