fbpx

Tokyo: O atletă din Belarus, scoasă din lot și dusă cu forța la aeroport, după ce a criticat antrenorii pe Telegram

O atletă din Belarus a fost scoasă din lotul țării sale și dusă cu forța la aeroportul Haneda din Tokyo pentru a fi trimisă acasă, după ce a criticat antrenorii pe Telegram, anunță agenția Reuters, citată de Digi 24.

Krystsina Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, a spus că oficiali belaruși au venit în camera ei în această dimineață și i-au spus să-și facă bagajele. Ea trebuia să intre în competiție mâine. Singura explicație pe care a primit-o a fost că ordinul a venit de sus.

Sportiva a cerut protecție din partea poliției japoneze ca să nu fie urcată în avion. Ea a spus că îi e frică să se întoarcă la Minsk și că urmează să ceară azil într-o țară europeană.

„Nu mă voi întoarce în Belarus”, a declarat ea pentru Reuters.

Comitetul olimpic din Belarus a anunțat că antrenorii au decis să o retragă pe Tsimanouskaya la sfatul medicilor, cu privire la „starea ei emoțională, psihologică”.

„Solicit ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic. Asupra mea se fac presiuni şi mă forţează sa părăsesc ţara, fără acordul meu. Cer Comitetului Internaţional Olimpic să intervină”, spune sportiva, într-un videoclip.

Drept răspuns la apelul Krystsinei Tsimanouskaya, Comitetul Olimpic Internaţional transmite că analizează situaţia, arată agenţia de ştiri TASS.

Atleta s-a plâns anterior că antrenorii lotului Belarus au înscris-o fără să o întrebe la o probă la care nu se pricepe, deoarece alte sportive nu au ajuns la Tokyo pentru că nu au trecut testele antidoping.

Citește și

Republica Cehă îi oferă viză atletei din Belarus care refuză să se întoarcă în țară

Atleta s-a plâns anterior că antrenorii lotului Belarus au înscris-o fără să o întrebe la o probă la care nu se pricepe, deoarece alte sportive nu au ajuns la Tokyo penru că nu au trecut testele antidoping. Telegram

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.