fbpx

The Guardian: Rusia rescrie programa şcolară. Propaganda pro-război va fi predată în școli

Photo 188126711 / Children © Justoomm | Dreamstime.com

Programa școlară din Rusia va fi rescrisă pentru a justifica invazia din Ucraina, anunță publicația The Guardian, citată de Digi 24. Oficialii de la Moscova au sugerat ca școlile să aibă ceremonii de arborare a drapelului și de cântare a imnului național în fiecare dimineață începând cu noul an școlar din septembrie.

Potrivit sursei citate, există, de asemenea, informații că o importantă editură care publică manuale școlare rusești folosește programe de verificare automată a textului pentru a scoate referințele pozitive la adresa Ucrainei.

The Guardian scrie că atunci când Pavel Tkacev a auzit despre lecțiile speciale privind războiul din Ucraina, care au avut loc la liceul fiului său din districtul Primorski a orașului Sankt Petersburg la începutul lunii, el s-a înfuriat.

„I-am sunat și am spus că e ridicol”, a declarat el pentru The Observer. „Suntem părinți și noi suntem cei care ar trebui să le spunem copiilor despre patriotism și «operațiunea specială», nu școlile”.

Predici similare au avut loc și în alte școli din țară, unde se vorbește despre „fasciștii” din Ucraina și se sugerează că Rusia acționează ca „autoapărare”. Tkacev a spus că este furios în special din cauza comparațiilor cu Al Doilea Război Mondial, despre care spune că sunt „de neiertat”.

Oficialii școlari „au ridicat din umeri și au spus că acestea sunt instrucțiunile”, spune el. „M-a dezgustat”.

Potrivit ministrului rus al educației, istoria va deveni o materie obligatorie începând cu clasa I. „Nu vom permite niciodată (să fie scris) că cumva am tratat alte națiuni – națiunile noastre fraterne Ucraina și Belarus – prost”, a spus ministrul Educației Serghei Kravțov, care a anunțat noua inițiativă la deschiderea unei expoziții numită „Nazismul zilnic”. „Vom face tot ce ne stă în putere astfel încât memoria istorică să fie prezervată”.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/russia-saint-petersburg-september-first-back-to-school-children-went-time-their-lives-image188126711

programa școlară Rusia

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.