fbpx

The Guardian: Redeschiderea școlilor în 22 de state europene nu a dus la o creștere a infecțiilor cu noul coronavirus

Foto: LBC News

Redeschiderea școlilor în 22 de țări europene nu a dus la o creștere semnificativă a infecțiilor cu coronavirus în rândul copiilor, părinților sau personalului, a fost concluzia unei întâlniri prin videoconferință a miniștrilor educației din întreaga Uniune Europeană, citată de The Guardian.

În mijlocul dezbaterii din Marea Britanie, despre riscurile unei decizii de a permite copiilor să revină în clasă, unele state membre planifică lecții de vară pentru a ajuta elevii din medii defavorizate, afirmă sursa citată.

Dintre cele 22 de țări în care școlile s-au redeschisîn etape în ultima lună, 17 au permis doar copiilor de grădiniță, celor din ciclul primar și celor din anii terminali să revină în clase.

Douăzeci de țări s-au asigurat că elevii care încheie școala gimnazială își pot susține examenele, chiar dacă în formate modificate.

Marea majoritate a școlilor au fost redeschise doar de o săptămână,. ceea ce a determinat-o pe Blaženka Divjak, ministrul educației din Croația, care deține președinția rotativă a UE, să sugereze că rezultatele pozitive trebuie tratate cu precauție.

Divjak a spus, în conferința de presă care a urmat discuțiilor între miniștri că lipsa unei creșteri semnificative a cazurilor sau orice alt impact negativ ar trebui să fie văzute și în contextul măsurilor speciale luate pentru ca școlile să fie cât mai sigure posibil.

„Ceea ce s-a subliniat foarte puternic este faptul că aceste școli au luat măsuri de precauție foarte stricte, cum ar fi grupuri mai mici de elevi decât în clase normale, de obicei grupuri de aproximativ 15, dublate de o foarte strânsă cooperare cu ministerele sănătății și cu serviciile epidemiologice la nivel național pentru a oferi școlilor, profesorilor și părinților recomandări foarte detaliate despre cum să abordeze noua situație.

Până acum nu am auzit nimic negativ despre redeschiderea școlilor, dar este probabil prea devreme să avem concluzii finale în acest sens”, a spus ministrul Educației din Croația.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.