EduOnline este o inițiativă privată a experților din Proiectul ROSE – Romania Secondary Education Project și a fost construită și pusă la dispoziția școlii românești, prin voluntariat și generozitate, de specialiști din Agenția Arniec – RoEduNet, SIMAVI – Software Imagination & Vision, Horváth & Partners Management Consultants și UMPFE.
Comunicat de presă:
Inițiativa a pornit de la o mână de părinți și profesori școliți în digital, care și-au dorit să sprijine eforturile eroice – și poate pe alocuri tragice – ale dascălilor care predau de la distanță, fără resurse corespunzătoare. Pentru că echipa EduOnline crede cu tărie că școala online poate fi incitantă, aduce profit cognitiv, dacă folosim conținuturi multimedia interactive.
Lecțiile interactive nu sunt jocuri pe calculator! Ele favorizează utilizarea simultană a mai multor canale de comunicare, asigurând o mai bună înțelegere și receptare a mesajelor esențiale, indiferent de stilul predominant de învățare.
Ce veți găsi în această bibliotecă:
Accesul la toate aceste resurse este gratuit.
Poate se cuvine să spunem că lecțiile pentru copii cu nevoi educative speciale și portalul pe care erau găzduite au fost premiate în urmă cu câțiva ani cu World Summit Award, cea mai înaltă distincție la nivel mondial pentru un proiect.
Wand.education este o platformă britanică de creare de conținut educațional, pe care o punem la dispoziția sistemului educațional din România. Profesori englezi din peste 300 de școli din UK o folosesc cu succes pentru crearea de lecții digitale. Este compatibilă cu orice sistem de operare și orice echipament.
Lecţiile multimedia interactive din biblioteca EduOnline, dezvoltate pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal românesc, au fost dezvoltate între anii 2009-2011, în proiecte gestionate de Ministerul Educației Naționale. Ele au fost evaluate și validate de către Ministerul Educației Naționale, iar utilizarea lor este permisă liber și nerestrictiv.
Pentru că aceste lecții au fost dezvoltate în urmă cu 10 ani, pe tehnologii informatice specifice acelei perioade, vă recomandăm:
Atributele comune ale acestor conținuturi: