fbpx

Telekom Romania lansează o nouă inițiativă pentru educație, în parteneriat cu SuperTeach

Telekom Romania, împreună cu SuperTeach, conectează educația la tehnologie, prin crearea unei platforme digitale în care profesorii vor avea acces la cele mai valoroase resurse educaționale ale momentului: webinarii și workshop-uri, cursuri și conferințe online și traininguri pe diverse teme de interes, dedicate dezvoltării lor profesionale. Misiunea Telekom Romania și SuperTeach este ca împreună să mobilizeze comunitățile de profesori cu o mentalitate deschisă și să le pregătească din punct de vedere digital pentru un sistem educațional adaptat la noua normalitate.

 De peste 5 ani, Telekom Romania își concentrează eforturile în direcția digitalizării educației, iar în rolul său de integrator de tehnologii în folosul comunității a lansat soluții care contribuie la digitalizarea sistemului de învățământ românesc. În contextul pandemiei, pentru susținerea continuității procesului educațional, Telekom Romania a pus la dispoziția școlilor, profesorilor, elevilor și părinților pachetul SmartEdu, cu reducere de 100% pentru internetul nelimitat 4G și licențe de acces în platforma digitală, oferită prin parteneriatul cu Adservio.

Sistemul educațional are nevoie de soluții strategice pe termen lung, care să faciliteze instruirea continuă a profesorilor și accesul la tehnologie pentru toate părțile implicate (profesori, părinți, copii).

Conform unui studiu realizat de SuperTeach, 76% dintre profesori au declarat că nu au primit niciun ajutor din partea școlilor și autorităților în predarea online.

Profesorii au nevoie de suport pentru a reuși să își adapteze metodele de predare la noua normalitate, au nevoie să facă parte dintr-o comunitate puternică, deschisă la inovație și interactivitate.

Ca un răspuns natural la nevoile actuale, Telekom Romania, împreună cu partenerul său SuperTeach, dau startul unei noi inițiative care vizează îmbunătățirea acestui sistem, prin crearea unei platforme digitale.

Parteneriatul are la bază construirea unei comunități solide, în care cadrele didactice identifică împreună soluții care să contribuie la o educație performantă și eficientă, prin acces la numeroase resurse educaționale: webinarii și workshop-uri, cursuri și conferințe online și traininguri pe diverse teme de interes dedicate dezvoltării lor profesionale, organizate împreună cu partenerii Telekom.

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar, care mobilizează profesorii pentru un nou stil de a face educație elevilor români, din moment ce aceștia reprezintă punctul principal în evoluția educației din România. Ei sunt cei care au puterea de a transforma sistemul educațional românesc din interior, ajutând generațiile de mâine să își maximizeze potențialul și să creeze o societate mai bună. Mentalitatea profesorului schimbă mentalitatea elevilor, iar prin aceștia se schimbă viitorul României.

Misiunea Telekom și SuperTeach este ca împreună să mobilizeze comunitățile de profesori cu o mentalitate deschisă și să le pregătească din punct de vedere digital pentru un sistem educațional adaptat la noua normalitate. Un sistem în care profesorii au acces facil la resurse didactice, se susțin reciproc și lucrează constant la formarea unor generații viitoare creative, empatice, colaborative, cu elevi pregătiți pentru provocările viitorului.

În contextul actual, este nevoie ca atât societatea civilă, cât și companiile, să își unească forțele pentru construirea unui viitor mai bun pentru educație, pentru un sistem de învățământ complet adaptat la realitatea de azi.


Dacă ai ajuns aici, citește și:

Marcel Bartic susține revoluția digitală în educație: tehnologia trebuie să fie un mijloc nu un scop în sine

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.